Απώλειες στη Wall Street υπό το βάρος της πανδημίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall Street υπό το βάρος της πανδημίας
Απώλειες που ξεπέρασαν το 1% κατέγραψε ο Dow Jones την Πέμπτη.

Έντονη μεταβλητότητα και ανησυχίες γύρω από την πορεία της πανδημίας επικρατούν στις αγορές, με τη Wall Street να διορθώνει μετά την «εκρηκτική» άνοδο της Δευτέρας.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι», είπε πρόεδρος της Fed, από το βήμα του διαδικτυακού φόρουμ στο οποίο συμμετείχαν η πρόεδρος της ΕΚΤ, και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Από την άλλη οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν στις 709.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Νοεμβρίου από 757.000 την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Είναι η τέταρτη διαδοχική εβδομάδα που κινούνται καθοδικά, αν και παραμένουν υψηλότερα από το ρεκόρ που είχε καταγραφεί προ πανδημίας (695.000), το 1982.

Από την άλλη οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 στις ΗΠΑ έχουν φτάσει σε αριθμό ρεκόρ και πολλοί περιορισμοί επανέρχονται σε τοπικό επίπεδο, καθώς δεν υπάρχουν οδηγίες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Στη Νέα Υόρκη, την πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 10 το βράδυ από αύριο Παρασκευή.

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones σημείωσε πτώση 1,08% στις 29.080 μονάδες, ο Nasdsaq κατέγραψε απώλειες 0,65% στις 11.709 μονάδες, με τον S&P 500 να διολισθαίνει 1% στις 3.537 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider