FAZ: Οι Γερμανοί αγόρασαν 83,5 τόνους χρυσού τους πρώτους έξι μήνες του 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
FAZ: Οι Γερμανοί αγόρασαν 83,5 τόνους χρυσού τους πρώτους έξι μήνες του 2020
Πρόκειται για μια αύξηση άνω του 100% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ασυνήθιστα πολύ… χρυσό αγόρασαν οι Γερμανοί, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Γερμανοί από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο αγόρασαν ράβδους και νομίσματα συνολικού βάρους 83,5 τόνων. Τα ανωτέρω αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού. Πρόκειται για μια αύξηση άνω του 100% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Διαβάστε επίσης:

Μειώθηκε διεθνώς η ζήτηση για χρυσό

Αντίθετα, σε διεθνές επίπεδο, η ζήτηση για χρυσό με τη μορφή ράβδων και νομισμάτων μειώθηκε, όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, μειώθηκε κατά 17% σε σχεδόν 400 τόνους. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, υπάρχει μια «σαφής διαφοροποίηση μεταξύ Ανατολής και Δύσης»: οι πωλήσεις μειώθηκαν στις περισσότερες χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και αυξήθηκαν στη Δύση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αβεβαιότητες στις αγορές που προκαλούνται από την πανδημία του κορονοϊού, ο χρυσός θεωρείται ασφαλής επένδυση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider