Ισχυρές απώλειες στη Wall Street - Πτώση άνω των 700 μονάδων για τον Dow

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρές απώλειες στη Wall Street - Πτώση άνω των 700 μονάδων για τον Dow
«Βουλιάζει» η Wall Street από τα νέα κρούσματα του κορονοϊού

Περισσότερες από 700 μονάδες «έχασε» ο Dow Jones, κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης, την Τετάρτη 24/6, καταγράφοντας τη χειρότερη ημέρα από την 11η Ιουνίου, καθώς οι φόβοι για ένα νέο ισχυρό κύμα θετικών κρουσμάτων κορονοϊού «παγώνει» την οικονομία.

Κατά το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τετάρτης 24/6 η Wall Street σημείωνε απώλειες άνω των 400 μονάδων, ενώ ενδοσυνεδριακά λίγο μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) η απώλειες άγγιζαν τις 700 μονάδες.

Σε αυτή την περίπτωση, η πολυπόθητη «επανεκκίνηση» της οικονομίας θα μπει στον «πάγο», παρότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πως αρνείται να επιβάλλει lockdown σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει το CNBC, τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώνουν τα τελευταία 24ωρα οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ επανέφεραν το ζήτημα της υγείας σε πρωταγωνιστική θέση, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η οικονομία της χώρας περνά σε νέα φάση, τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο.

Οι δείκτες στο ταμπλό

Λίγο μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) η ανακοίνωση αριθμού κρουσμάτων «ρεκόρ» στη Φλόριντα, με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αγγίζουν την Τρίτη, «έριξε» ακόμα περισσότερο τους δείκτες στο ταμπλό της Wall Street.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, στις 23:06 (ώρα Ελλάδας) ο Dow Jones «έκλεισε» με απώλειες κατά 2,72% στις 25.445 μονάδες, πτώση 2,59% κατέγραψε ο S&P 500 στις 3.050 μονάδες, ενώ απώλειες κατά 2,19% σημείωσε ο Nasdaq στις 9,909 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider