Κέρδη στη Wall από την κίνηση-ματ της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall από την κίνηση-ματ της Fed
Κέρδη στη Wall με ώθηση από την επιθετική κίνηση της Fed.

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, μετά τη νέα παρέμβαση της Fed.

Συγκεκριμένα η Fed ανοίγει περαιτέρω τη βεντάλιας της προσφέροντας ρευστότητα «μαμούθ» ύψους 2,3 τρισ. δολαρίων μέσω δανείων για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη.

Η Fed μέσω της δημιουργίας του «Main Street Lending Program» μεγέθους 600 δισ. δολαρίων θα προσφέρει 4 ετών δανειοδοτήσεις σε μικρομεσαίες επιχερήσεις που απασχολούν μέχρι 10.000 εργαζόμενους, με αναβολή πληρωμής κεφαλαίου και τόκου για έναν χρόνο. Τα δάνεια θα χορηγηθούν από τις τράπεζες, οι οποίες θα κρατήσουν μερίδιο 5% πουλώντας το 95% στο νέο μηχανισμό της Fed.

Στο άκουσμα της είδησης η Wall αντέδρασε θετικά παρά την ανησυχητική αύξηση της ανεργίας. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας εκτινάχτηκε στα 6,6 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 3 Απριλίου.

Ωστόσο με τη σημερινή μέτρηση, ο συνολικός αριθμός των νέων αιτήσεων ανεργίας αγγίζει τα 16,5 εκατομμύρια.

Δείκτες

Την Π;eμπτη ο Dow Jones ενισχύεται 2,23% στις 23.956 μονάδες, κατά 2,14% καταγράφει άνοδο S&P 500 στις 2.810 μονάδες, ενώ κέρδη 1,59% καταγράφει ο Nasdaq στις 8.229 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider