JP Morgan: Ποιες μετοχές κερδίζουν από την «καραντίνα» του πλανήτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Ποιες μετοχές κερδίζουν από την «καραντίνα» του πλανήτη
Οι μετοχές που ξεχωρίζουν είναι όσες συνδέονται άμεσα με την τηλεργασία και την παραμονή των πολιτών στις οικίες τους.

Την προτίμησή τους σε μετοχές εταιρειών που επωφελούνται της… καραντίνας στην οποία έχει μπει ολόκληρος ο πλανήτης, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, εκφράζουν οι αναλυτές της JP Morgan.

Όπως επισημαίνουν σε νέα έκθεσή τους, οι μετοχές που ξεχωρίζουν είναι όσες συνδέονται άμεσα με την τηλεργασία και την παραμονή των πολιτών στις οικίες τους.

Οι «κερδισμένοι»

Ειδικότερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προχώρησε σε αύξηση των τιμών στόχου, αλλά και των προβλέψεων για τα έσοδα των μετοχών της Amazon και της Netflix, ενώ αποκάλυψε, ακόμη, ότι οι κορυφαίες της επιλογές (top picks) είναι οι μετοχές της Amazon και της Facebook.

Μετοχές όπως των Ebay, Chewy, Peloton, Chegg και Spotify επίσης βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις της JP Morgan.

Οι «χαμένοι»

Στον αντίποδα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας προχώρησαν σε δραστική μείωση των προβλέψεών τους για τα έσοδα εταιρειών που ανήκουν στους κλάδους των ταξιδιών και των μεταφορών, όπως Booking Holdings, Expedia, Uber and Lyft.

«Οι μετοχές που συνδέονται με το… μένουμε σπίτι επωφελούνται ξεκάθαρα της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον πλανήτη, λόγω της παγκόσμιας καραντίνας», εξηγούν χαρακτηριστικά.

Η Amazon

Ενδεικτικό παράδειγμα, σύμφωνα με τη JP Morgan, είναι η μετοχή της Amazon. Η μετοχή μετρά απώλειες 16% από τα υψηλά της 20ης Φεβρουαρίου, όταν για το ίδιο χρονικό διάστημα, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, έχει καταγράψει πτώση άνω του 29%.

«Συστήνουμε αγορά μιας μετοχής, όχι γιατί η πτώση της είναι μικρότερη από τη βουτιά της αγοράς. Συστήνουμε αγορά μιας μετοχής γιατί εμφανίζει θετικές προοπτικές για το προσεχές διάστημα», εκτιμά η αμερικανική τράπεζα.

«Η ιδέα της τηλεργασίας, της εξ αποστάσεως εργασίας, της παραμονής στο σπίτι κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Μας απομονώνουν κοινωνικά, αλλά χάρη… στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας φέρνει κοντά…», σχολιάζουν στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναλυτές της Tocqueville Asset Management.

«Οι μετοχές εταιρειών που συνδέονται με την παραμονή στο σπίτι… ήρθαν για να μείνουν», τονίζουν οι ίδιοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider