Στις αμερικανικές μετοχές στρέφει τους επενδυτές η παγκόσμια αβεβαιότητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις αμερικανικές μετοχές στρέφει τους επενδυτές η παγκόσμια αβεβαιότητα
«Υψηλής ποιότητας αμερικανικά assets λειτουργούν ως επενδυτικοί παράδεισοι. Και αυτό μοιάζει λογικό στην τρέχουσα συγκυρία», εξηγεί σημαντική μερίδα αναλυτών.

Στην ισχύ της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς στρέφονται ολοένα και περισσότεροι επενδυτές, σε μια προσπάθεια να θωρακιστούν έναντι της αβεβαιότητας που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία.

Όπως επισημαίνει το CNBC, η αμερικανική οικονομία μπορεί να προσφέρει σταθερή ανάπτυξη και οι αμερικανικές μετοχές μεγαλύτερη «ασφάλεια» στις ταμειακές ροές, αλλά και σε επίπεδο αποδόσεων, την ώρα που κλιμακώνονται οι ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

«Υψηλής ποιότητας αμερικανικά assets λειτουργούν ως επενδυτικοί παράδεισοι. Και αυτό μοιάζει λογικό στην τρέχουσα συγκυρία», εξηγεί σημαντική μερίδα αναλυτών.

Τα νούμερα, άλλωστε, μιλούν από μόνα τους. Την ώρα που πληθαίνουν οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, λόγω του κοροναϊού, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε ιστορικά υψηλά. Και όπως εξηγούν οι ίδιοι αναλυτές, οι κινήσεις του αμερικανικού δείκτη δεν είναι «παράλογες». Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα, οι επενδυτές ρίχνουν κεφάλαια στην αγορά ομολόγων, η αμερικανική ανάπτυξη σταθεροποιείται.

Σε απάντηση της μαζικής αβεβαιότητας που έχει κατακλύσει την κινεζική οικονομία, η αμερικανική οικονομία «πρωταγωνιστεί» το τελευταίο διάστημα σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που αυτόματα δίνει ώθηση και στις αμερικανικές μετοχές.

Κερδισμένοι και χαμένοι

Μέχρι στιγμής, οι κλάδοι που ξεχωρίζουν στην αμερικανική κεφαλαιαγορά είναι ο τεχνολογικός και το real estate, ενώ, στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται ο ενεργειακός κλάδος, ο βιομηχανικός και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος.

Σε μεγάλους πρωταγωνιστές αναδεικνύονται, ωστόσο, οι μεγάλες εταιρείες, καθώς παρουσιάζουν αξιόπιστα μοντέλα ανάπτυξης και κερδοφορίας. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι εταιρείες προσελκύουν και τα περισσότερα κεφάλαια.

«Οι αμερικανικές μετοχές προσδίδουν ασφάλεια», σχολιάζει ο Tom Lee, αναλυτής της FundStrat Global Advisors.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider