Σε ελεύθερη πτώση οι ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ελεύθερη πτώση οι ασιατικές αγορές
Ο φόβος για την πυροδότηση μιας νέας ύφεσης ρίχνει τις ασιατικές αγορές.

Βουτιά καταγράφουν την Πέμπτη οι μετοχές στην Ασία, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η ιστορική μείωση στις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων θα μπορούσε να αποτελεί οιωνό παγκόσμιας ύφεσης.

Οι επενδυτές έσπευσαν στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων, οδηγώντας τις αποδόσεις των 30ετών αμερικανικών τίτλων στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 1,965%. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν στο 1,545%, χαμηλότερα από αυτές των διετών τίτλων. Μια τέτοια αντιστροφή στην καμπύλη αποδόσεων έχει να καταγραφεί από το 2007 όταν προμήνυσε τη μεγάλη ύφεση που ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,7% ενώ πρόσκαιρα υποχώρησε σε χαμηλό επταμήνου.

Ο ιαπωνικός Nikkei καταγράφει πτώση 1,21% ενώ ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχώρησε κατά 0,4%.

Πτώση 2,8% καταγράφει ο δείκτης ASX στις 6.490 μονάδες, αντίθετη πορεία με πτώση 0,25% για το δείκτη Shanghai Composite στις 2.815,30 μονάδες, ενώ ο Hang Seng ενισχύεται οριακά 0,7% στις 25.492,36 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider