«Αλλάζουν ρότα» οι πλούσιοι σε περιόδους αβεβαιότητας – Πού επενδύουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αλλάζουν ρότα» οι πλούσιοι σε περιόδους αβεβαιότητας – Πού επενδύουν
Σε περιόδους αυξημένης αστάθειας αυξάνουν τα μετρητά στα χαρτοφυλάκιά τους, απομακρύνονται από τις μετοχές και στρέφονται στο real estate.

Την ανάγκη χάραξης μιας διαφορετικής επενδυτικής στρατηγικής - ικανής να προστατεύσει τα κέρδη των επενδυτών από τη μεγάλη «καταιγίδα» - επιτάσσει η αυξημένη μεταβλητότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές τα τελευταία 24ωρα, στη σκιά της κλιμάκωσης των εμπορικών διενέξεων ΗΠΑ και Κίνας.

Ενδεικτικά της μεταστροφής των επενδυτικών χαρτοφυλακίων, σε περιόδους αυξημένης αστάθειας, είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει το Marketwatch. Πρόκειται για τις επενδυτικές κινήσεις της γνωστής ομάδας πλουσίων «Tiger 21» για το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Στις αρχές του έτους, λοιπόν, τα 750 μέλη της «Tiger 21», με συνολική περιουσία άνω των 75 δισ. δολαρίων, προχώρησαν σε ραγδαία αύξηση των μετρητών στα χαρτοφυλάκιά τους. Μάλιστα, τα επίπεδα των μετρητών κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2013. Συγκεκριμένα, το 12% των χαρτοφυλακίων των μελών της «Tiger 21» αντιστοιχεί σε μετρητά.

Τα μετρητά ωστόσο δεν αρκούν κατά τη χάραξη μιας νέας επενδυτικής στρατηγικής. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο στις κινήσεις των πλούσιων επενδυτών είναι η ολοένα και ταχύτερη απομάκρυνσή τους από τις μετοχές και η ταυτόχρονη μεταστροφή τους στο real estate.

s

«Το real estate παραμένει ο βασιλιάς», σχολιάζει ο πρόεδρος της «Tiger 21», Michael Sonnenfeldt, σπεύδοντας μάλιστα να προσθέσει πως αρκετοί επενδυτές στρέφονται και προς τα εμπορεύματα. «Το σίγουρο είναι ότι οι επενδυτές φεύγουν άρον άρον από τις μετοχές», εξηγεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider