Οι εταιρείες προειδοποιούν - Η Wall «πέφτει»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι εταιρείες προειδοποιούν - Η Wall «πέφτει»
Εταιρείες υποδημάτων στην Αμερική προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες των αυξήσεων των δασμών σε κινεζικά προϊόντα.

Απώλειες καταγράφονται στο άνοιγμα της Wall Street την Τετάρτη, με την πτώση των μετοχών της Qualcomm αλλά και τις ανησυχίες των εταιρειών λιανικού εμπορίου για τις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, να επιβαρύνουν το κλίμα.

Σήμερα, συγκεκριμένα, εταιρείες κατασκευής και πώλησης υποδημάτων έκαναν σαφές μέσω επιστολής τους, στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι ένας νέος γύρος αυξήσεων δασμών στα προϊοντα θα έχει «καταστροφικά» αποτελέσματα σε καταναλωτές και εταιρείες. Την επιστολή υπογράφουν και κολοσσοί αθλητικών ειδών όπως η Nike, η Puma και η Adidas.

Η μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας Qualcomm καταγράφει βουτιά 10,33% αφού το αμερικανικό δικαστήριο αποφάνθηκε πως η εταιρεία παραβίασε τον αντιμονοπωλιακό νόμο καταργώντας παράνομα τον ανταγωνισμό στον χώρο των chip.

Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους και στη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης που πραγματοποίησε η Fed τον Απρίλιο, δείχνοντας την πορεία των επιτοκίων.

Δείκτες

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, λίγα λεπτά μετά τις 17:00, o δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,17% φτάνοντας τις 2.858,67 μονάδες. Ο Dow Jones χάνει 52 μονάδες (-0,20%) στις 25,831.56 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,19% φτάνοντας τις 7.771,27 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider