Με κέρδη έκλεισε η Wall τη χειρότερη εβδομάδα του έτους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κέρδη έκλεισε η Wall τη χειρότερη εβδομάδα του έτους
Με κέρδη έκλεισε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή με τον Dow Jones να κερδίζει 116 μονάδες.

Κατάφερε να ανακάμψει η Wall Street, κλείνοντας με κέρδη την Παρασκευή,Μ στην τελευταία σύνεδριαση της εβδομάδας. Στην εβδομάδα αυτή καταγράφηκαν οι χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες από τις αρχές του έτους για τους βασικους δείκτες.

«Οι συνομιλίες με την Κίνα συνεχίζονται με πολύ ευχάριστο τρόπο -δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη για βιασύνη- καθώς οι δασμοί 25% σε προϊόντα αξίας 250 δισ. δολάρια πληρώνονται πια στις ΗΠΑ από την Κίνα», σημειώνει .

Σε μια πρώτη αντίδραση, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε την «βαθύτατη λύπη» του για την απόφαση των ΗΠΑ, λέγοντας πως θα λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, χαρακτήρισε εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον κινέζο αντιπρόεδρο Λίου Χε για το εμπόριο και τους δασμούς.

  • Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,37% φτάνοντας τις 2.881,40 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,44% στις 25.942,23 κερδίζοντας 116 μονάδες (απώλειες στο άνοιγμα της συνεδρίασης άνω των 300 μονάδων), ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε οριακά 0,08% φτάνοντας τις 7.916,94 μονάδες.

  • Uber

Tο ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των μεγαλύτερων δημόσιων εγγραφών, έκανε σήμερα η Uber, η startup που ξεκίνησε το 2010 να κυκλοφορεί στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν «οτοστόπ» μέσω Internet και να μετακινούνται με πολύ χαμηλό κόμιστρο.

Η δημόσια εγγραφή της εταιρείας η οποία απασχολεί εδώ και ημέρες τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, έγινε σήμερα με την αποτίμηση ωστόσο να είναι λιγότερο γενναιόδωρη από τις φιλοδοξίες των αναλυτών. Η εταιρεία στοχεύει να αντλήσει 8,1 δισ. δολάρια από τη διαδικασία με τη συνδρομή των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών στον κόσμο - Morgan Stanley, Goldman Sachs and BofA Merrill Lync - διαθέτοντας 180 εκατ. μετοχές στα 45 δολάρια η μία. Παρόλα αυτά στο κλείσιμο της συνεδρίασης η μετοχή της Uber σημείωσε πτώση 7,56% κλείνοντας στις 41,60 μονάδες.

  • Ευρωπαϊκα χρηματιστήρια

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,32% στις 377 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε οριακή πτώση 0,06% στις 7.203 μονάδες, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,72% στις 12.059 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,27% στις 5.327 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε υψηλότερα 0,25% στις 9.117 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε άνοδο 0,28% στις 20.874 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider