Φεύγουν «άρον-άρον» οι επενδυτές από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φεύγουν «άρον-άρον» οι επενδυτές από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Σε χαμηλό 30ετίας οι αποτιμήσεις των Βρετανικών μετοχών.

Μια «άρον-άρον» φυγή των επενδυτικών κεφαλαίων, εξαιτίας των δραματικών εξελίξεων που συνδέονται με το Brexit, έχουν βυθίσει τις αποτιμήσεις των βρετανικών μετοχών σε χαμηλό 30ετίας, προκαλώντας ισχυρά πλήγματα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Όπως προειδοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα hedge fund στο Λονδίνο, το Man Group, το οποίο δραστηριοποιείται στο real estate, το κλίμα που επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται «ακραίο» μετά τις πρόσφατες πολιτικές αναταραχές που συνδέονται με την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη νύχτα της 13ης Μαρτίου, το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε με σαφή πλειοψηφία ότι η χώρα δεν πρέπει να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, πηγαίνοντας σε νέα ψηφοφορία για καθυστέρηση της διαδικασίας του Brexit την Πέμπτη.

Ο διευθυντής της Man GLG Χένρι Ντίξον, θυγατρικής εταιρείας του Man Group δήλωσε πως «οι επενδυτές προσπάθησαν να αποφύγουν τα χειρότερα στη Βρετανία εν μέσω των διαπραγματεύσεων για το Brexit. Με τα νέα στοιχεία της κίνησης κεφαλαίων μπορούμε να παρατηρήσουμε μια άνευ προηγουμένου «αποχώρηση» του επενδυτικού κεφαλαίου από το χρηματιστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, με τις αποτιμήσεις των μετοχών να φτάνουν πλέον σε χαμηλά 30ετίας».

Πρόσφατα υπήρξε προειδοποίηση του MSCI, του μεγαλύτερου παρόχου επενδυτικών δεικτών παγκοσμίως,, ότι οι μετοχές στο FTSE 100 θα μπορούσαν να καταγράψουν βουτιά έως και 25% εάν το Κοινοβούλιο της χώρας απέρριπτε την πρόταση της Μέι, για παράταση του άρθρου 50.

Οι μετοχές των τραπεζών, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των σούπερ μάρκετ θα δέχονταν τα ισχυρότερα πλήγματα σε αυτό το σενάριο, σύμφωνα με έρευνα από την Morningstar.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου οι μετοχές υποχώρησαν αισθητά το 2018, ενώ ο δείκτης FTSE All-Share σημείωσε αρνητική απόδοση 9,5% το 2018 και παρουσίασε την τρίτη χειρότερη πτώση τα τελευταία 30 χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider