Στο «κόκκινο» άνοιξαν οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» άνοιξαν οι ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, υποκύπτοντας στις πιέσεις από τη νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου κοντά στα επίπεδα των 35 δολαρίων το βαρέλι.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραφε απώλειες 1%, με το σύνολο των κλάδων να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE σημείωνε πτώση της τάξης του 0,82% στις 6.110,53 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρούσε κατά 1,43% στις 4.283,14 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημείωνε ακόμη μεγαλύτερη πτώση, 1,74% στις 9.651,26 μονάδες.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στα στοιχεία που αναμένονται για τις οικονομίες της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και ο δείκτης τιμών παραγωγού (PMI) που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί στις 12:00 την Τρίτη. Οι αναλυτές αναμένουν βελτιωμένα στοιχεία, ωστόσο, ανησυχίες διατυπώνονται σχετικά με τον αντίκτυπο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες στον τομέα των υπηρεσιών.

Εν τω μεταξύ, απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη γερμανική οικονομία, γεγονός που επιτείνει τις πιέσεις στις γερμανικές μετοχές. «Δεδομένων των νέων παραγόντων αβεβαιότητας που προκύπτουν, η προοπτική της γερμανικής βιομηχανίας είναι κάθε άλλο παρά ρόδινη. Το μόνο ενθαρρυντικό σημάδι είναι η μείωση των αποθεμάτων από την αρχή του έτους», σχολιάζει στο CNBC ο Carsten Brzeski από την ING-DiBa.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider