Ανεβάζουν ταχύτητα οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβάζουν ταχύτητα οι ευρωαγορές

Σε ανοδική τροχιά κινούνται κατά το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης οι Ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τις χθεσινές ανακοινώσεις της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen.

Χθες το απόγευμα η Janet Yellen τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι αρκετά προσεκτική στο χρονοδιάγραμμα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και δεν θα ληφθούν βεβιασμένες αποφάσεις.

Ειδικότερα αυτή την ώρα ο βρετανικός FTSE100 σημειώνει άνοδο 1,32% στις 6.186,76 μονάδες , ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά στις 1,21% στις 10.007,91, και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 1,52% στις 4.432,91 μονάδες.

Πορεία ανάκαμψης ακολουθεί και η τιμή του πετρελαίου με τα συμβόλαια WTI να καταγράφουν άνοδο κατά 1,59% στα 38,89 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 1,33% στα 39,66 δολάρια.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, προς τα κάτω αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του για την οικονομία της Ευρωζώνης ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P), επικαλούμενος το δυσμενές οικονομικό κλίμα στην παγκόσμια οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο S&P υποβάθμισε στο 1,5% από 1,8% προηγουμένως, την εκτίμηση για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2016. Παράλληλα, αναθεώρησε στο 0,4% από 1,1% προηγουμένως, την εκτίμηση για τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, διαπίστωσε ότι τα νομισματικά μέτρα της ΕΚΤ έχουν μηδενική επίπτωση στην πορεία των τιμών, λόγω τόσο των αντικειμενικών δυσκολιών (χαμηλές τιμές στην αγορά των εμπορευμάτων), όσο και της ελλιπούς προόδου στην υλοποίηση των διαρρθωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider