Ξεκίνησε η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Lamda Development

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκίνησε η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Lamda Development
Από 3,4% έως 3,8% το εύρος απόδοσης για την έκδοση των 320 εκατ. ευρώ

Ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 17 Ιουλίου η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Lamda Development, συνολικού ύψους έως 320 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι προβλέπεται η έκδοση έως 320.000 κοινών ανώνυμων άυλων ομολογιών με το ελάχιστο ποσό έγγραφής να είναι τα 1.000 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η εν λόγω έκδοση απευθύνεται τόσο σε θεσμικούς όσο και σε ιδιώτες επενδυτές που αναζητούν εναλλακτικές μορφές τοποθέτησης των χρημάτων τους.

Αντίστοιχα, το εύρος απόδοσης θα κυμανθεί ανάμεσα στο 3,40% και το 3,80% ενώ το ομόλογο έχει επταετή διάρκεια.

Ως προς τη διάθεση των κεφαλαίων, όπως αναφέρει η Lamda Development, αυτά θα συμβάλουν στην υλοποίηση του έργου του Ελληνικού καθώς και άλλων μικρότερων επενδύσεων της εταιρείας, και ένα μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση μέρους του δανεισμού του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2019 η Lamda Development ολοκλήρωσε με επιτυχία έκανε τη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μη τραπεζικού ιδρύματος ύψους 650 εκ. ενώ έχει συνάψει και δανειακές συμβάσεις με τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού.

Ως προς το επταετές ομόλογο, Σύμβουλοι Έκδοσης είναι η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς ενώ κύριοι ανάδοχοι η Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς, η EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ, η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider