Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος παρά τα εύσημα Ντράγκι στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος παρά τα εύσημα Ντράγκι στην Ελλάδα
Διστακτική άνοδος στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη παρά τα θετικά μηνύματα Ντράγκι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Με θετικό πρόσημο κατάφερε να κλείσει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη με τους επενδυτές να λαμβάνουν θετικά τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι για την πορεία της Ελλάδας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 873,98 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,10%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 876,59 μονάδες (+0,40%) και κατώτερη τιμή στις 869,29 μονάδες (-0,43%).

Εύσημα στην Ελλάδα για το αρνητικό επιτόκιο που πέτυχε κατά την έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων, στις 9 Οκτωβρίου, απένειμε ο απερχόμενος διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο της τελευταίας του ομιλίας, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του.

«Ο δανεισμός της Ελλάδας με αρνητικό επιτόκιο αποτελεί ξεκάθαρη επιτυχία για τη χώρα», δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Μάριο Ντράγκι, κάνοντας ειδική αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσαν «οι ελληνικές κυβέρνησης, με την αλληλεγγύη που απέδειξαν Ευρώπη, ESΜ, ΔΝΤ και ΕΚΤ».

«Οι μεγάλες προσπάθειες έγιναν από τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους πολίτες που πλήρωσαν ένα τεράστιο τίμημα ιδίως στην αρχή του προγράμματος», σημείωσε, για να συμπληρώσει πως «Είναι επιτυχία, αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εάν δεν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές», πρόσθεσε.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,65%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Fourlis (+2,62%), της Σαράντης (+2,30%), της ΕΧΑΕ (+1,68%), των ΕΛΠΕ (+1,68%) και του ΟΠΑΠ (+1,09%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Μυτιληναίος (-1,51%), της Εθνικής (-1,19%) και του ΟΛΠ(-1,09%).

Παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν την Παρασκευή την κρίσιμη έκθεση της Standard & Poor's για την πορεία την ελληνικής οικονομίας και την πιθανή αναβάθμιση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider