Θετική εκκίνηση στο Χρηματιστήριο, σταθεροποιητικά τα ομόλογα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετική εκκίνηση στο Χρηματιστήριο, σταθεροποιητικά τα ομόλογα
Χρηματιστηριακοί αναλυτές σημειώνουν πως το Χρηματιστήριο θα πρέπει να ανακτήσει τις 880 μονάδες προκειμένου να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Ανοδικά άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με το κλίμα των διεθνών αγορών. Κέρδη καταγράφονται στις ευρωαγορές με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη σύνοδο της G20, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ΗΠΑ και Κίνα έχουν καταλήξει σε αρχική συμφωνία για ανακωχή στους δασμούς.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται με άνοδο 0,41% στις 855 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνετε στα 7,6 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται 21 σημειώνουν κέρδη, 12 πτώση και 34 είναι αμετάβλητες.

Η Πειραιώς βρίσκεται στα 2,9760 ευρώ με άνοδο 2,27%. Η Εθνική διαπραγματεύεται στα 2,37 ευρώ με άνοδο 1,28%. Η Alpha Βank βρίσκεται στα 1,6910 ευρώ με άνοδο 0,12%.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στην αγορά ομολόγων. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,48%, οριακά υψηλότερα σε σχέσης με χθες, ενώ η απόδοση του πενταετούς ομολόγου είναι στο 1,375%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές σημειώνουν πως το Χρηματιστήριο θα πρέπει να ανακτήσει τις 880 μονάδες προκειμένου να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, κάτι που συσχετίζουν με το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider