Χρηματιστήριο: Νευρικό κλείσιμο πάνω από τις 850 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Νευρικό κλείσιμο πάνω από τις 850 μονάδες
Το Χρηματιστήριο έλαβε βοήθεια από την αγορά ομολόγων, όπου το ράλι των τιμών των ελληνικών χρεογράφων συνεχίζεται.

Με κέρδη έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, που οδήγησε το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη πάνω από τις 850 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 0,79% στις 850,37 μονάδες. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 95,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 42,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,3 εκατ. τεμάχια.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,26% στις 797,69 μονάδες. Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε με κέρδη 7,43%, ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε άνοδο 1,20%, η μετοχή της Eurobank ενισχύθηκε οριακά κατά 0,06% και η μετοχή της Alpha Bank παρέμεινε αμετάβλητη στα 1,685 ευρώ.

Το Χρηματιστήριο έλαβε βοήθεια από την αγορά ομολόγων, όπου το ράλι των τιμών των ελληνικών χρεογράφων συνεχίζεται. Το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού ομόλογου, έχει επιστρέψει στα επίπεδα του Μαρτίου 2010 και διαμορφώθηκε σήμερα στις 296 μονάδες. Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου βρέθηκε στο 2,669%, επίπεδα που αποτελούν ιστορική χαμηλή απόδοση. Η δε απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε στο 1,535%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές στέκονται στο γεγονός πως στις τελευταίες συνεδριάσεις το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει διαχυθεί και σε μετοχές της περιφέρειας, κάτι που όπως αναφέρουν μπορεί να στηρίξει την άνοδο της αγοράς σε υψηλότερα επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider