Χρηματιστήριο: Ανέκτησε τις 730 μονάδες με στήριξη από ΔΕΗ και Πειραιώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Ανέκτησε τις 730 μονάδες με στήριξη από ΔΕΗ και Πειραιώς
Με τον Γενικό Δείκτη να κινείται στα υψηλά εννέα μηνών και τα ελληνικά ομόλογα να βρίσκονται σε υψηλά 13 ετών, η επενδυτική ψυχολογία βρίσκεται στο απόγειο των τελευταίων χρόνων.

Τις 730 μονάδες ανέκτησε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας στήριξη από τις μετοχές της ΔΕΗ και της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ΔΕΗ έκλεισε στα 1,4590 ευρώ με άνοδο 10,53%, εν μέσω αυξημένων προσδοκιών πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης θα είναι αποτελεσματικό.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,7330 ευρώ με άνοδο 5,09%, με τους επενδυτές να αναμένουν πως η πώληση των κόκκινων δανείων της τράπεζας θα είναι πολλαπλά επωφελής.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 732,02 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,89%. Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε στα 53,6 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικά κινήθηκαν 59 μετοχές, πτωτικά 42 και αμετάβλητες ήταν 32 μετοχές.

Στις άλλες τράπεζες σημειώθηκαν ρευστοποιήσεις. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,2380 ευρώ με απώλειες 0,16%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,6945 ευρώ με απώλειες 0,79%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,98 ευρώ με απώλειες 0,05%.

Με τον Γενικό Δείκτη να κινείται στα υψηλά εννέα μηνών και τα ελληνικά ομόλογα να βρίσκονται σε υψηλά 13 ετών, η επενδυτική ψυχολογία βρίσκεται στο απόγειο των τελευταίων χρόνων. Η αγορά διανύει τον τέταρτο συνεχόμενο ανοδικό μήνα. με συνολικά κέρδη 25% από την αρχή του έτους έχοντας παράλληλα βελτιώσει αισθητά τις συναλλακτικές της επιδόσεις.

Σύμφωνα με αναλυτές η ερχομένη εβδομάδα θα είναι από κάθε άποψη καθοριστική των προθέσεων των «δυνατών χεριών» της αγοράς. Οι ταλαντωτές είναι υπεραγορασμένοι, ενώ πλέον υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ασφαλείας από τους δείκτες που παραμένουν αγορασμένοι σε κάθε διάστημα περιόδου.

«Η εβδομαδιαία εικόνα των ταλαντωτών που βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο των υπερτιμημένων ζωνών χρήζει επισήμανσης αφού στο παρελθόν η προσέγγιση της έχει συνοδευτεί και από βραχυπρόθεσμες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών», αναφέρει ο Μάνος Χατζηδάκης επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider