Χρηματιστήριο: Αρνητικό κλείσιμο εν μέσω τραπεζικών πιέσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Αρνητικό κλείσιμο εν μέσω τραπεζικών πιέσεων
Με απώλειες έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, πιεζόμενο από τις ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές.

Με απώλειες έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, πιεζόμενο από τις ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές. Η σημερινή συνεδρίαση ήταν η πρώτη μετά από καιρό που η προσφορά τίτλων δεν υπερκεράσθηκε από τη ζήτηση, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα οι πιέσεις τραπεζικών τίτλων να μην απορροφηθούν.

Σε αυτό συνέβαλαν και πληροφορίες που ανέφεραν πως οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν έχουν γεφυρωθεί.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 714,44 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 1,51%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 41,21 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 32 σημείωσαν κέρδη, 48 πτώση και 32 ήταν αμετάβλητες.

Στο κλίμα αυτό, ακόμη και η θετική εικόνα της αγοράς ομολόγων δεν στάθηκε ικανή να φρενάρει τους πωλητές. Να σημειωθεί πως η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σήμερα στο 3,79%, ενώ απόδοση του πενταετούς ομολόγου έκλεισε στο 2,5%.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,3150 ευρώ με απώλειες 6,07%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,31 ευρώ με απώλειες 5,21%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,64 ευρώ με απώλειες 4,19%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,6810 ευρώ με απώλειες 1,98%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως εάν το ΧΑΑ δεν ανακτήσει έως την Παρασκευή τα επίπεδα των 720 μονάδων, τότε θα διολισθήσει προς τις 690 μονάδες. Αντιθέτως εάν ανακτήσει τις 720 μονάδες τότε θα βάλει ρότα για τις 745 μονάδες, ζώνη τιμών η οποία έως τις 800 μονάδες παρουσιάζει διαδοχικές αντιστάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider