Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητική συνεδρίαση με πρωταγωνίστρια την Εθνική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητική συνεδρίαση με πρωταγωνίστρια την Εθνική
Σταθεροποιητικά έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή εν μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων των επενδυτών σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Σταθεροποιητικά έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή εν μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων των επενδυτών σε δεικτοβαρείς μετοχές. Για ακόμη μια συνεδρίαση ο τζίρος των συναλλαγών ήταν χαμηλός και το ΧΑΑ έδειξε αδυναμία προσέγγισης των 660 μονάδων.

Η συμφωνία κυβέρνησης- τραπεζών για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη δεν ενθουσίασε τους επενδυτές. Αντιθέτως θετικής υποδοχής έτυχε η ακύρωση του swap «Titlos» της Goldman Sachs, μετά από συμφωνία του Δημοσίου και της Εθνικής Τράπεζας. Η εν λόγω συμφωνία θα συμβάλει στην αναταξινόμηση των ποσών του αρχικού προγράμματος αποπληρωμής κεφαλαίου του IRS, σε έσοδα από τόκους, ενισχύοντας τον σχετικό λογαριασμό της Εθνικής κατά 112 εκατ. ετησίως!

Μετά από την είδηση αυτή η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,1150 ευρώ με άνοδο 3,24%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,04 ευρώ με άνοδο 1,96% όγκο. Η Eurobank έκλεισε στα 0,5395 ευρώ με απώλειες 1,01%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 0,6940 ευρώ με απώλειες 2,25%.

Υποστηρικτικά συνέβαλε και στο κλίμα και η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Το παλαιό δεκαετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 3,8% και το πενταετές απόδοση

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με άνοδο 0,16% στις 655,10 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 26,664 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικά κινήθηκαν 64 μετοχές, πτώση σημείωσαν 31 μετοχές και 11 έμειναν αμετάβλητες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ Μάνο Χατζηδάκη τεχνικά ο Γενικός Δείκτης κρατάει την επαφή με τα υψηλά έτους σε έναν ασυνήθιστο σχηματισμό συνεχόμενων ενδοσυνεδριακών ημερήσιων διακυμάνσεων με ανοδικές και καθοδικές ουρές.

«Ο Γενικός Δείκτης παραμένει αγορασμένος από τις 21 Ιανουαρίου και η άνοδος έχει φθάσει σε κομβικό σημείο ως προς την αντίσταση που έχει μπροστά της. Οι 660 μονάδες είναι ένα σημείο όπου υπάρχει προσφορά και αυτό πιθανότατα δικαιολογεί την στάση των αγοραστών οι οποίοι συσσωρεύουν δυνάμεις χτυπώντας προοδευτικά την εν λόγω αντίσταση τιμών αδυνατίζοντας την. Παράλληλα, ο κατερχόμενος κινητός μέσος των 200 ημερών φαίνεται να δίνει ραντεβού με το Γενικό Δείκτη εφόσον υπάρξει διάσπαση των 660 μονάδων. Η μακροπρόθεσμη τάση γυρίζει σε ανοδική στις 690 μονάδες αν και η ταχύτητα σύγκλισης Δείκτη και κινητού μέσου εκτιμάται ότι θα φέρει το σημείο καμπής στις 675 μονάδες», αναφέρει σχετικά ο κ. Χατζηδάκης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider