Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο παρά την έλευση της καταιγίδας «Σάλι»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο παρά την έλευση της καταιγίδας «Σάλι»
Τα μέλη του ΟΠΕΚ +, συναντώνται στις 17 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν τη συμμόρφωση με τις βαθιές περικοπές της παραγωγής.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο παρά τις διακοπές παραγωγής που επέφερε η τροπική καταιγίδα «Σάλι» στον Κόλπο του Μεξικού.

Η BP Plc και η Equinor ASA εκκένωσαν το προσωπικό από ορισμένες υπεράκτιες πλατφόρμες την Κυριακή μετά από παρόμοιες κινήσεις των Chevron Corp και Murphy Oil Corp την προηγούμενη ημέρα.

Συνήθως το πετρέλαιο αυξάνεται όταν η παραγωγή σταματά, αλλά η πανδημία και η αύξηση των αποθεμάτων ασκούν πιέσεις στις τιμές.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ +, συναντώνται στις 17 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν τη συμμόρφωση με τις βαθιές περικοπές της παραγωγής, αν και οι αναλυτές δεν αναμένουν περαιτέρω μειώσεις.

«Δεδομένων των πιο πρόσφατων στοιχείων από την αγορά, πιθανότατα θα υπάρξει μεγαλύτερη πίεση σε ορισμένους παραγωγούς να βελτιώσουν τη συμμόρφωσή τους», ανέφερε σε σημείωμα η ING Economics.

Η ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο για το πετρέλαιο που χρησιμοποιείται στους τομείς των μεταφορών είναι απίθανο να επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα τουλάχιστον πριν το τέταρτο τρίμηνο του επόμενου έτους, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vitol, Russell Hardy, τη Δευτέρα στο διαδικτυακό συνέδριο πετρελαίου της Ασίας-Ειρηνικού. Η πρόβλεψη αποκλείει τα καύσιμα αεριωθούμενων.

Την Δευτέρα το πρωί (11.39 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει πτώση κατά 0,63% και διαμορφώνεται στα 39,58 δολάρια και το μπρεντ καταγράφει πτώση κατά 0,64% και διαπραγματεύεται στα 37,09 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider