Πτώση για το πετρέλαιο λόγω της υποτονικής ζήτησης στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο λόγω της υποτονικής ζήτησης στις ΗΠΑ
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευ λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας αλλά και της υποτονικής ζήτησης στην αμερικανική αγορά, η οποία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου.

«Το ράλι χρειάζεται μια ανάσα. Είχαμε τέσσερις εβδομάδες κέρδη και η αγορά πρέπει να αγοράσει χρόνο για να ισορροπήσουν οι τιμές», δήλωσε ο οικονομολόγος της OCBC, Howie Lee.

«Πέρα από το βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα, η ανοδική δυναμική εξακολουθεί να φαίνεται μάλλον ανέπαφη.»

Τα στοιχεία της Πέμπτης από τον ΕΙΑ, έδειξαν ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα. Η ζήτηση καυσίμων παρέμεινε χαλαρή ακόμη και όταν διάφορα κράτη απέσυραν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν επιβάλει για να περιορίσουν την πανδημία του κορονοϊού, ανέφεραν οι αναλυτές.

Όσον αφορά στην πορεία των τιμών, οι έμποροι θα επικεντρωθούν στο αποτέλεσμα των συνομιλιών σχετικά με τη μείωση της παραγωγής μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου.

Η Σαουδική Αραβία και ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ σκέφτονται να επεκτείνουν τις περικοπές παραγωγής και μετά από τον Ιούνιο, αλλά η ιδέα αυτή δεν έχει ακόμη κερδίσει την υποστήριξη της Ρωσίας.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (13.22 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 32,87 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 2,49% και το μπρεντ στα 34,44 δολάρια σημειώοντας πτώση κατά 2,41%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider