Βουτιά άνω του 4% για το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουτιά άνω του 4% για το πετρέλαιο
Ανησυχία στις αγορές λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Βουτιά άνω του 4% καταγράφουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου το μεσημέρι της Δευτέρας (13.40 ώρα Ελλάδος) λόγω της ανησυχίας των επενδυτών από την ταχεία εξάπλωση του κοροναϊού σε αρκετές χώρες εκτός της Κίνας.

Οι ανησυχίες για ένα χτύπημα στη ζήτηση γίνονται όλο και πιο έντονες καθώς νέα κρούσματα καταγράφονται σε διάφορες γωνιές της γης (στο Ιράν, την Ιταλία και τη Νότια Κορέα).

Το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση κατά 4,01% στα 51,24 δολάρια και το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 56,10 δολάρια σημειώνοντας επίσης πτώση της τάξεως του 4%.

Ευάλωτο το πετρέλαιο

«Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν ευάλωτες λόγω της επιδημίας», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής αγοράς στην OANDA.

«Ενώ ορισμένα τμήματα της Κίνας βλέπουν βελτίωση των στατιστικών στοιχείων όσον αφορά στον κοροναϊό, οι χρηματοπιστωτικές αγορές παραμένουν σε εγρήγορση μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση στο Ιράν, την Ιταλία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία», προσθέτει.

Η Ιταλία ανέφερε ένα τρίτο θάνατο από τον ιό της γρίπης ενώ το Ιράν δήλωσε ότι είχε επιβεβαιώσει 61 περιπτώσεις και 12 θανάτους. Το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία επέβαλαν περιοριστικά μέτρα.

Οι τιμές του πετρελαίου έτυχαν κάποιας υποστήριξης μετά από την ανακοίνωση από τοπικούς αξιωματούχους υγείας στην Κίνα ότι τέσσερις επαρχίες είχαν μειώσει τα μέτρα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης από ιούς

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping δήλωσε την Κυριακή ότι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας στον κόσμο θα προσαρμόσει την πολιτική για να βοηθήσει να μετριάσει το χτύπημα στην οικονομία από το ξέσπασμα του ιού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider