Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ δυσκολεύεται να δώσει ώθηση στις τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ δυσκολεύεται να δώσει ώθηση στις τιμές
Μεικτές τάσεις στην αγορά πετρελαίου λόγω ΗΠΑ.

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή καθώς από τη μία ο ΟΠΕΚ επιχειρεί να μειώσει τα αποθέματα και να δώσει ώθηση στην τιμή ενώ από την άλλη οι ΗΠΑ ανακοινώνουν αύξηση της παραγωγής η οποία διαμορφώνεται πλέον στα 12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως .

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent διαπραγματεύονται στα 66,99 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,12%. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφουν άνοδο κατά 0,11% στα 57,02 δολάρια το βαρέλι.

Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 454,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 15 Φεβρουαρίου.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η παραγωγή των Η.Π.Α. θα αυξηθεί περαιτέρω και ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες θα εξάγουν περισσότερο πετρέλαιο για να πουλήσουν πλεόνασμα αποθεμάτων.

«Βλέπουμε ότι η συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ θα φθάσει τα 13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το τέλος του έτους», ανέφερε η τράπεζα Citi σε σχετικό σημείωμα.

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών εξακολουθεί να διαδραματίζει και ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα, Παρασκευή, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε, τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι δύο πλευρές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται σκληρά χθες για διάφορες διευθετήσεις ώστε να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσά τους, μία εβδομάδα πριν παρέλθει η προθεσμία που έθεσε η Ουάσινγκτον για την επίτευξη συμφωνίας, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή επαχθέστερων δασμών.

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider