Πετρέλαιο: Οι φόβοι για μείωση της προσφοράς ωθούν ανοδικά τις τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι φόβοι για μείωση της προσφοράς ωθούν ανοδικά τις τιμές
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς οι επενδυτές βλέπουν να μειώνεται η παγκόσμια προσφορά ύστερα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας και τις περικοπές στην παραγωγή από τις χώρες του ΟΠΕΚ και τη Ρωσία.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται στα 54,73 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 16 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το brent διαπραγματεύονται στα 62,72 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 0,4%.

«Οι νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ στη χώρα θα μπορούσαν να προκαλέσουν μειώσεις ύψους 0,5-1% στην παγκόσμια προσφορά», εκτιμά ο Vivek Dhar, αναλυτής στην Commonwealth Bank of Australia.

Οι κυρώσεις θα περιορίσουν έντονα τις συναλλαγές πετρελαίου μεταξύ της Βενεζουέλας και άλλων χωρών και είναι παρόμοιες, αλλά λιγότερο εκτεταμένες από εκείνες που επιβλήθηκαν στο Ιράν το περασμένο έτος, ανέφεραν οι ειδικοί αφού εξέτασαν τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ, η προσφορά πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ σημείωσε πτώση τον Ιανουάριο η οποία ήταν η μεγαλύτερη των δύο τελευταίων ετών, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, καθώς η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στο Κόλπο υπερέβησαν το συμφωνία περικοπών στην παραγωγή.

Η Ρωσία συμμορφώθηκε πλήρως με τη δέσμευσή της να μειώσει σταδιακά την παραγωγή πετρελαίου της, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ σε δήλωση τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι η παραγωγή μειώθηκε κατά 47.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο από τον Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider