Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο την Πέμπτη
Στα 54,63 δολάρια κινείται το αργό την Πέμπτη.

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται για τρίτη ημέρα το πετρέλαιο καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας, PDVSA αλλά και οι περικοπές στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ δείχνουν να επηρεάζουν σημαντικά την τιμή του «μαύρου χρυσού».

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται στα 54,63 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 40 σεντς ή 0,7%.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν άνοδο κατά 59 σεντς ή 1% στα 62,24 δολάρια το βαρέλι.

Αναφορικά με την προμήθεια πετρελαίου από τη Βενεζουέλα και την επίδραση στα αμερικανικά διυλιστήρια, ο Eric Smith, καθηγητής στο Ινστιτούτο Ενέργειας του Πανεπιστημίου Tulane, δήλωσε ότι τα διυλιστήρια πετρελαίου της Λουϊζιάνα θα μπορούσαν να επηρεαστούν.

«Το θέμα είναι ότι η Λουιζιάνα επηρεάζεται δυσανάλογα από οποιαδήποτε διακοπή των προμηθειών από τη Βενεζουέλα, επειδή είμαστε πιο κοντά στη Βενεζουέλα. Το μισό περίπου των πλοίων μας στις Η.Π.Α. έρχεται μέσω των διυλιστηρίων της Λουιζιάνα», ανέφερε σχετικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider