Wall Street: «Βαρίδι» η Nvidia για S&P 500 και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Βαρίδι» η Nvidia για S&P 500 και Nasdaq
Η άνοδος της ανεργίας οδηγεί τους επενδυτές στην εκτίμηση πως θα ανοίξει ο δρόμος για τη μείωση των επιτοκίων από την Fed.

Τελευταία ενημέρωση: 22:31

Υποχωρούν ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite την Παρασκευή στην Wall Street, μετά την πτώση άνω του 4,5% για την Nvidia, αν και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης οι δείκτες κινούνταν με θετικά πρόσημα, όπως και ο τεχνολογικός κολοσσός, που μοιάζει στο τέλος της εβδομάδας να πατάει φρένο στο ράλι που έχει καταγράψει αυτές τις μέρες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση της μετοχής από τις 31 Μαΐου 2023. Η πτώση ανακόπτει ένα σερί κερδών έξι ημερών και διακόπτει μια θεαματική πορεία που οδήγησε σε τετραπλασιασμό της αξίας της Nvidia τους τελευταίους 12 μήνες.

Μένει να δούμε εάν ο S&P 500 θα καταφέρει να κλείσει μία νικηφόρα εβδομάδα, καταγράφοντας νέο ρεκόρ μετά εκείνο της χθεσινής συνεδρίασης με τους επενδυτές να εκτιμούν πως η αύξηση του ποσοστού ανεργίας θα ανοίξει το δρόμο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Φεβρουαρίου έδωσαν ορισμένα αντικρουόμενα μηνύματα. Από τη μία πλευρά, ο αριθμός των θέσεων εργασίας που προστέθηκαν τον περασμένο μήνα ήταν πολύ μεγαλύτερος από το αναμενόμενο, φτάνοντας τις 275.000 σε σύγκριση με εκτίμηση 198.000 από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones, κάτι που δείχνει πως η αγορά εργσίας παραμένει ανθεκτική. Από την άλλη όμως, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα στο 3,9% και η αύξηση των μισθών ήταν ελαφρύτερη από ό,τι αναμενόταν, προσφέροντας ελπίδες ότι ο πληθωρισμός έχει μειωθεί αρκετά για να οδηγήσει τη Fed να πάρει τη μεγάλη απόφαση σχετικά με τα επιτόκια.

«Συνολικά, οι άνθρωποι θα μπορούν να πάρουν ό,τι μήνυμα θέλουν από τις σημερινές εκθέσεις», δήλωσε ο George Mateyo, επικεφαλής επενδύσεων στην KeyBank. «Ωστόσο, πιστεύουμε ότι τα στοιχεία είναι θετικά και θα πρέπει να παρέχουν επαρκή εμπιστοσύνη στη Fed ότι μια μέτρια προσαρμογή στα επιτόκια είναι κατάλληλη» πρόσθεσε.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,08% στις 38.762 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,51% στις 5.131 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,95% στις 16.193 μονάδες. Αρχικά ο δείκτης της τεχνολογίας είχε μεγαλύτερη δυναμική, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε το χθεσινό ράλι, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά νέο υψηλό, ωστόσο στη συνέχεια η πτώση της Nvidia τον οδήγησε στα «κόκκινα».

Παρά το δύσκολο ξεκίνημα της εβδομάδας με συνεχόμενες απώλειες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4% μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης. Ο Nasdaq είναι οριακά κάτω από το επίπεδο της εβδομάδας, ενώ ο Dow καταγράφει πτώση 0,8%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Broadcom διολισθαίνει πάνω από 6% αφού το guidance εσόδων που ανακοίνωσε η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών για το 2024 δεν εντυπωσίασε τους επενδυτές. Επίσης η μετοχή της Costco υποχωρεί πάνω από 6,5% λόγω των τριμηνιαίων εσόδων που ήταν κατώτερες των εκτιμήσεων.

H αμερικανική εταιρεία εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana, καταγράφει κέρδη πάνω από 7% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την RBC ενώ η μετοχή της software εταιρείας MongoDB υποχωρεί πάνω από 6% μετά το απογοητευτικό guidance που ανακοίνωσε για ολόκληρο το έτος. Αντίθετα, η μετοχή της DocuSIgn βρίσκεται στο +4% μετά την ανακοίνωση του guidance για το πρώτο τρίμηνο το οποίο ξεπέρασε τις προβλέψεις. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως τα έσοδα θα φτάσουν τα 712 εκατ.δολάρια, με τους αναλυτές να είχαν εκτιμήσει πως δεν θα ξεπερνούσαν τα 699 εκατ.

Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα αποχώρησαν από μετοχές τεχνολογίας και συνέχισαν να διοχετεύουν χρήματα σε ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας, σύμφωνα με την Bank of America που επικαλείται στοιχεία της EPFR που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή και μεταδίδει το Reuters. Οι μετοχές τεχνολογίας κατέγραψαν εκροές 4,4 δισ. δολαρίων την τρέχουσα εβδομάδα- τις περισσότερες καταγεγραμμένες το τελευταίο διάστημα- αν και αυτή ήταν η πρώτη εκροή σε εννέα εβδομάδες, δήλωσε η BofA στην εβδομαδιαία έκθεση ροών κεφαλαίων, εντός και εκτός των παγκόσμιων αγορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider