Αγορές | Commodities

Κέρδη σε χρυσό, ασήμι και πλατίνα χάρη στα μάκρο ΗΠΑ

Newsroom

Στο υψηλότερο σημείο από την 1η Δεκεμβρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Παρασκευής ο χρυσός στην αμερικανική αγορά, με την ώθηση που έλαβε κυρίως από τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.  

Συγκεκριμένα, η τιμή για το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού σημείωσε μικρή άνοδο 0,5% ή 9,2 δολάρια για να κλείσει στα 1.810,70 δολάρια η ουγκιά. Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε οριακά κέρδη, μόλις κατά 0,1%. 

Παράλληλα, η τιμή του συμβολαίου Μαρτίου για το ασήμι σημείωσε άνοδο 2% για να κλείσει τη συνεδρίαση στα 23,717 δολάρια ανά ουγκιά, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 2%. Στο συμβόλαιο Μαρτίου για το παλλάδιο υπήρξε άνοδος 2% στην τιμή του μετάλλου, κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 1.968,80 δολάρια η ουγκιά. Σε επίπεδο εβδομάδας, το παλλάδιο είχε κέρδη 3,6%. 

Αναφορικά με την πλατίνα, το συμβόλαιο Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 2,1% στα 1.036,20 δολάρια η ουγκιά, με εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,9%. Τέλος, η τιμή για το συμβόλαιο Μαρτίου του χαλκού υποχώρησε κατά μόλις 0,1% στα 3,8785 δολάρια, ολοκληρώνοντας ωστόσο την εβδομάδα με θετικό πρόσημο στο +0,7%. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: