Αγορές | Commodities

Χρυσός: Η αβεβαιότητα για τα επιτόκια οδήγησε σε απώλειες

Newsroom

Ο χρυσός διολίσθησε την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν εναγωνίως περισσότερες ενδείξεις σχετικά με το εάν τα επιτόκια των ΗΠΑ θα παραμείνουν σε επίπεδα ρεκόρ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο προσδοκούν οι αγορές ενώ μετά και την ομιλία Πάουελ, περιμένουν μακροοικονομικά στοιχεία και δηλώσεις άλλων αξιωματούχων της Fed που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την νομισματική πολιτική.

Ο χρυσός στην αγορά spot απώλεσε 0,5% στα 2.306,69 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε 0,1% στα 2.309,6 δολάρια. Το ασήμι spot κέρδισε 0,1% στα 26,66 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα spot ενισχύθηκε 0,8% στα 957,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο σημείωσε απώλειες 1,3%, στα 937,02 δολάρια η ουγγιά.

«Δεδομένου ότι ο πληθωρισμός επιμένει και το δολάριο ενισχύθηκε, βλέπουμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες να δέχεται κάποια πίεση ο χρυσός» τόνισε ο Ντέιβιντ Μέγκερr της High Ridge Futures. «Πιστεύουμε ότι η διολίσθηση του πολύτιμου μετάλλου δεν έχει κάνει ακόμη τον κύκλο της» έσπευσε να συμπληρώσει. Η προσοχή της αγοράς στρέφεται πλέον στα στοιχεία για την απασχόληση που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. «Ένας εξαιρετικά υψηλός αριθμός θέσεων εργασίας θα μπορούσε να περιορίσει τις προοπτικές για μείωση των επιτοκίων ακόμη περισσότερο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: