«Έσπασε» το 6ήμερο πτωτικό σερί ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έσπασε» το 6ήμερο πτωτικό σερί ο χρυσός
Με άνοδο έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να τερματίζει το εξαήμερο πτωτικό σερί που το έφερε κάτω από τα επίπεδα των 1.750 δολαρίων, στα χειρότερα επίπεδα από τις 27 Ιουλίου.

Με άνοδο έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να τερματίζει το εξαήμερο πτωτικό σερί που το έφερε κάτω από τα επίπεδα των 1.750 δολαρίων, στα χειρότερα επίπεδα από τις 27 Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά 12,8 δολάρια/ουγγιά ή 0,8% και διαμορφώθηκαν στα 1.761,5 δολάρια/ουγγιά, λαμβάνοντας ώθηση από τις απώλειες που κατέγραψε το αμερικανικό δολάριο.

Σημειώνεται πως οι έξι πτωτικές συνεδριάσεις του χρυσού αποτέλεσαν το πιο παρατεταμένο πτωτικό σερί του μετάλλου από τις αρχές Ιουλίου.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου κέρδισε 0,8% και έκλεισε στα 19,02 δολάρια/ουγγιά, τερματίζοντας με τη σειρά του έξι διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών.

Παρόμοια εικόνα και για τον χαλκό, με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου να κλείνουν στα 3,69 δολάρια/λίβρα, σημειώνοντας κέρδη 1,2%, ενώ η πλατίνα Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 876,4 δολάρια/ουγγιά, με άνοδο 1%. Τέλος, το παλλάδιο Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,5% στα 1.972,9 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται το ράλι στις τιμές του φυσικού αερίου - Κοντά στα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Ευρώ: «Μάχη» για την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο, παρά την ανοδική αντίδραση

gazzetta
gazzetta reader insider insider