Ευρώ: «Μάχη» για την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο, παρά την ανοδική αντίδραση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρώ: «Μάχη» για την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο, παρά την ανοδική αντίδραση
Η Citi εκτιμά πως το ευρώ θα υποχωρεί ακόμα πιο πολύ έναντι του δολαρίου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Θετική αντίδραση σημειώνει στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ, με το νόμισμα της Ευρωζώνης να καταγράφει μικρή άνοδο έναντι του δολαρίου μετά από το νέο χαμηλό που κατέγραψε έναντι του βασικού «ανταγωνιστή» του, στον απόηχο των ανησυχιών για ύφεση που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

Το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το ευρώ ενισχύεται έναντι 0,65% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,004 δολάρια ανά 1 ευρώ. Νωρίτερα, το ευρώ έφτασε να πέφτει έως και 0,9915 σεντ έναντι 1 δολαρίου, σε νέο χαμηλό 20ετίας.

Περαιτέρω υποχώρηση αναμένει η Citi

Σε μια εκτίμηση που προβλέπει διατήρηση αυτών των ανησυχιών, η Citi εκτιμά πως το ευρώ θα υποχωρεί ακόμα πιο πολύ έναντι του δολαρίου το επόμενο χρονικό διάστημα, μετέδωσε το CNBC.

«Υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια για το πόσο εύθραυστο είναι το ευρώ αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Λουίς Κόστα της Citi. Παράλληλα, εκτίμησε πως η αυτή η εικόνα δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί ούτε από τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο μέτωπο της αύξησης των βασικών επιτοκίων της.

Μιλώντας για το κατά πόσο η εικόνα για το ευρώ θα μπορούσε να αλλάξει μέσω των κινήσεων της ΕΚΤ, ο Κόστα είπε πως «είναι ξεκάθαρο πως ο χώρος που έχει η ΕΚΤ για αύξηση των επιτοκίων της είναι περιορισμένος».

Σημειώνεται πως η ΕΚΤ αναμένεται τον Σεπτέμβριο να προχωρήσει στη δεύτερη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων της, με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, που βρέθηκε στο 8,9% τον Ιούλιο.

Μεγάλο μερίδιο των αγορών ανησυχεί για το η αύξηση των βασικών επιτοκίων της ΕΚΤ πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέσω της ανόδου του κόστους δανεισμούς, καθιστώντας πιο πιθανό το σενάριο της ύφεσης στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέο χαμηλό 20ετίας το ευρώ - Η Citi «βλέπει» περαιτέρω διολίσθηση έναντι του δολαρίου

S&P Global: Σε χαμηλό 18 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider