Wall Street: Ημερήσια πτώση για S&P 500 και Nasdaq, όμως κέρδισαν το εβδομαδιαίο «στοίχημα»

Newsroom

Χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση έκλεισαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, καθώς τα «ισχυρά» αποτελέσματα για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ των Ιούλιο, προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές για μια ενδεχόμενη επιθετική αύξηση επιτοκίων από την Federal Reserve, στην επόμενη κίνηση της.

Υπενθυμίζεται πως, η αμερικανική οικονομία τον Ιούλιο πρόσθεσε συνολικά 528.000 θέσεις εργασίας, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι «έβλεπαν» συρρίκνωση και «ήλπιζαν» σε ηπιότερες κινήσεις από την Fed. Αντίθετα, τα στοιχεία εργασίας δίνουν την κατεύθυνση στην κεντρική τράπεζα, η οποία εκτιμάται πως θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της από τον Σεπτέμβριο με τον τρέχοντα ρυθμό.

Σε αυτό το κλίμα, μετά από μια συνεδρίαση με αρχικές ισχυρές απώλειες, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,23% ή 76,65 μονάδες στις 32.803 μονάδες. Όμως παρά τα τελικά κέρδη, είχε απώλειες σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Την ίδια ώρα, ο S&P 500 υποχώρησε 0,16% ή 6,75 μονάδες στις 4.145 μονάδες και ο Nasdaq έχασε 0,50% ή 63,02 μονάδες στις 12.657 μονάδες. Και οι δύο δείκτες κατάφεραν να σημειώσουν κέρδη για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. 

Στα εταιρικά νέα, τις αιτιάσεις του Έλον Μασκ ότι εξαπατήθηκε υπογράφοντας τη συμφωνία εξαγοράς απέρριψε εχθές η Twitter, σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ, υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί είναι παράλογοι και αντίθετοι με την πραγματικότητα. Η μετοχή της Twitter έκλεισε με άνοδο 3,53%.

Ο αμερικανικός όμιλος Citi βρέθηκε στο επίκεντρο με φόντο την υπογραφή διατάγματος από τον Πούτιν που απαγορεύει την πώληση μεριδίων των επενδυτών από τη Δύση, καθώς θέλει «έξοδο» από τη Ρωσία.

Στα εμπορεύματα, με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το πετρέλαιο, όμως δεν κατάφερε να βάλει θετικό πρόσημο στην εβδομαδιαία επίδοση. Συγκεκριμένα, το West Intermediate Texas ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 0,5%, αν και σε εβδομάδιαία βάση οι απώλειες έφτασαν στο 9,7%. Το Brent έχασε 8,7% στην εβδομάδα.

Δεν κατάφερε να διατηρήσει τη σημαντική άνοδο της Πέμπτης ο χρυσός, στην υψηλότερη τιμή του πολύτιμου μετάλλου από τις 30 Ιουνίου, κλείνοντας την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με αρνητικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου, έχασαν 0,7% στα 1.778 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: