Σε υψηλά 2,5 μηνών το πετρέλαιο - «Πάτησε» τα 120 δολάρια το Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά 2,5 μηνών το πετρέλαιο - «Πάτησε» τα 120 δολάρια το Brent
Το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό αργό φέρνει τις τιμές στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Μαρτίου.

Τελευταία ενημέρωση 14.27

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2 μηνών έφτασαν τη Δευτέρα πρόσκαιρα οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τη διάθεση του «μαύρου χρυσού» στην αγορά και με τους επενδυτές να αναμένουν εξελίξεις γύρω από το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ενέργεια της Ρωσίας.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουλίου, έφτασαν στα 120,50 δολάρια ανά βαρέλι πρόσκαιρα, στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Μαρτίου. Το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) ενισχύονται 0,6% ή 70 σεντς στα 115,75 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Αυγούστου, ενισχύονται 0,51% ή 61 σεντς στα 120 δολάρια ανά βαρέλι.

Σημειώνεται πως το ενδιαφέρον βρίσκεται στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, με το προσχέδιο των συμπερασμάτων να αναφέρει συμφωνία για επιβολή εμπάργκο, με εξαίρεση τις παραδόσεις μέσω αγωγών, ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει χώρες όπως η Ουγγαρία.

Εξάλλου, η σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω των lockdown στη Σαγκάη της Κίνας έχει ενισχύσει την αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σύνοδος Κορυφής - Προσχέδιο: Συμφωνία για εξαίρεση των αγωγών πετρελαίου στο ρωσικό εμπάργκο

gazzetta
gazzetta reader insider insider