«Βουτιά» στη Wall Street - Απώλειες 2,5% για τον Nasdaq

Newsroom

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι αμερικανικές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς οι αδύναμες συναλλαγές στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες παρέσυραν πτωτικά τους βασικούς δείκτες. 

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,08% στις 35.897 μονάδες. Ο S&P 500 είχε πτώση 0,87% στις 4.668 μονάδες και ο Nasdaq είχε τις μεγαλύτερες απώλειες κατά 2,47% στις 15.180 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης έπεσε περισσότερο από 1% από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα και μετρά απώλειες πάνω από 3% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Οι μετοχές του κλάδου με τις σημαντικότερες απώλειες ήταν η Apple με πτώση πάνω από 4%, η AMD με -5,8% και η Nvidia η οποία είχε πτώση 7,3%.

Μάκρο

Χειρότερα των εκτιμήσεων και υπό της ανάπτυξης του περασμένου μήνα διαμορφώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit για τον Δεκέμβριο που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο σύνθετος PMI για την αμερικανική οικονομία υποχώρησε στις 56,9 μονάδες έναντι 58,2 μονάδων τον Νοέμβριο.

Αυξημένες κατά 18.000 ήταν οι νέες αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας τα μέσα Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, φτάνοντας συνολικά τις 206.000 νέες αιτήσεις, όμως με δεδομένες τις ενισχυμένες προσωρινές προσλήψεις λόγω εορταστικής περιόδου, ο αριθμός δεν φαίνεται να είναι αντιπροσωπευτικός. 

Σύμφωνα με το Marketwatch, παρά την αύξηση οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας είναι σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Πριν από δύο εβδομάδες έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 52 ετών.

Εξάλλου, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ για τον Νοέμβριο αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% έναντι αύξησης 1,7% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο 0,6%.

Η μεταποιητική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,7%, εντός των προβλέψεων των αναλυτών, έναντι ανόδου 1,4% τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: