Οι ΗΠΑ στην πρώτη θέση για την εξόρυξη Bitcoin, εκθρονίζοντας την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ στην πρώτη θέση για την εξόρυξη Bitcoin, εκθρονίζοντας την Κίνα
Η υπολογιστική δύναμη που απαιτείται για την εξόρυξη Bitcoin στην Κίνα πήγε από τον 67% του παγκόσμιου συνόλου στο 0% μέσα σε λίγους μήνες.

Οι ΗΠΑ είναι πλέον ο νούμερο ένα προορισμός στον κόσμο για την εξόρυξη Bitcoin, εκθρονίζοντας την Κίνα που μέχρι πρότινος κατείχε τη σχετική πρωτιά, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει η έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου, από τον Ιούλιο του 2021 το 35,4% της ισχύς και της υπολογιστικής δύναμης (hashrate) που απαιτείται για την εξόρυξη του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος του κόσμου καταγράφεται επί εδάφους των ΗΠΑ, έχοντας σημειώσει μια αύξηση 428% μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο (από τον Σεπτέμβριο του 2020).

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το Καζακστάν, με το 18,1% της παγκόσμιας δραστηριότητας για την εξόρυξη Bitcoin και καθώς η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται το 2022 να επικυρώσει νόμο με προνόμια για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Σχετικά με την Κίνα, τα μέτρα απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων έχουν μειώσει δραματικά την εξόρυξη τους στην ασιατική χώρα, καθώς σύμφωνα με την έρευνα του Κέιμπριτζ για τον Ιούλιο το hashrate για την εξόρυξη Bitcoin ήταν μηδενικό, έναντι ποσοστού 67% τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Το αφήγημα που υπήρχε για τον έλεγχο της Κίνας στο Bitcoin είναι πλέον πλήρως κατεστραμμένο» ανέφερε Μποάζ Σομπράδο, αναλυτής χρηματοοικονομικών με έδρα στο Λονδίνο, μιλώντας στο CNBC.

Σημειώνεται πως η τιμή του Bitcoin καταγράφει απώλειες 0,94% στα 54.846 δολάρια το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), έχοντας φτάσει χθες κοντά στα 56.000 δολάρια και σε πολύμηνο υψηλό, σημειώνοντας κέρδη πλησίον του 30% από την αρχή του Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Βέλμαχος

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξόρυξη crypto στην Ελλάδα - Ο εξοπλισμός, οι αμοιβές και η φορολόγηση

CEO JP Morgan: Χωρίς αξία το bitcoin, η αγορά των crypto θα ρυθμιστεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider