Η Facebook «παρέσυρε» αρνητικά την Wall Street στην αρχή της εβδομάδας

Newsroom

Σημαντικές απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Wall Street για την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις τεχνολογικές μετοχές να αποτελούν «βαρίδι» για τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της Δευτέρας ήταν η Facebook, λόγω του blackout που σημειώθηκε στα social media του ομίλου, το μεγαλύτερο από το 2008, με την μετοχή της να γράφει απώλειες 4,92%. 

Εξάλλου, ψηλά στην προσοχή των επενδυτών εξακολουθεί να βρίσκεται η πορεία των συζητήσεων για την αύξηση του «ταβανιού» δανεισμού στις ΗΠΑ, με τον πρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν, να κατηγορεί τους Ρεπουμπλικανούς για την αστάθεια που έχουν προκαλέσει στο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου.

Στο γεωπολιτικό επίπεδο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι συζητήσεις σε επίπεδο κορυφής που θα έχουν οι ΗΠΑ και η Κίνα για τις εμπορικές σχέσεις τους, με την αρμόδια Αμερικανίδα υπουργό να τονίζει πως η Ουάσινγκτον θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει τα οικονομικά της συμφέροντα από τις πολιτικές του Πεκίνου. 

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,94% ή 323,54 μονάδες στις 34.002 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 1,26% ή 54,88 μονάδες σιτς 4.302 μονάδες.

Ο Nasdaq διολίσθησε 2,14% ή 311,2 μονάδες στις 14.255 μονάδες.

Μεταλλεύματα 

Σε πολυετή υψηλά κινήθηκε για την πρώτη μέρα της εβδομάδας η τιμή του πετρελαίου, με τους επενδυτές να σπεύδουν να επενδύσουν στον «μαύρο χρυσό» μετά από την απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ+ να μην προχωρήσουν σε αλλαγή της πολιτικής του για την παραγωγή του πετρελαίου.

Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν την Δευτέρα, επεκτείνοντας τα κέρδη τους για τρίτη συνεχή διαπραγμάτευση, βρίσκοντας υποστήριξη από το αποδυναμωμένο αμερικανικό δολάριο. Ορισμένοι αναλυτές επίσης, σύμφωνα με το Marketwatch, απέδωσαν τα κέρδη στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου στην αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, η οποία έδωσε ώθηση στην ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια. 

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκαν οι παραδόσεις οχημάτων της Tesla κατά το γ' τρίμηνο του έτους, με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα η Tesla, οι συνολικές παραδόσεις οχημάτων στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου κατέγραψαν αύξηση κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο,  με την εταιρεία να κατορθώνει να πιάσει τους στόχους που είχε θέσει ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ, ο οποίος είχε καλέσει τους εργαζομένους να «τα δώσουν όλα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: