Wall Street: Άνω των 260 μονάδων έχασε ο Dow Jones, ενδοσυνεδριακό υψηλό ο Nasdaq

Newsroom

Με το «αριστερό» ξεκίνησαν την εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά και από την χθεσινή αργία για την Ημέρα Εργασίας στις ΗΠΑ, με το επενδυτικό κλίμα να εξακολουθεί να είναι εμφανώς επηρεασμένο από τα αρνητικά στοιχεία της Παρασκευής για την αγορά εργασίας.

Έτσι, κατά το κλείσιμο της Τρίτης, ο Dow Jones υποχώρησε 0,76% ή 267 μονάδες στις 35.100 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,32% στις 4.520 μονάδες ενώ ο Nasdaq «διασώθηκε» οριακά κερδίζοντας 0,07% στις 15.374 μονάδες, σημειώνοντας μάλιστα ενδοσυνεδριακό υψηλό.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας στις ΗΠΑεν μέσω σεναρίων για το εάν η ανάσχεση στην πορεία ανάκαμψης του μεγαλύτερου ΑΕΠ του κόσμου θα μπορούσε να επιφέρει αλλαγές στις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed). Η προσοχή εστιάζεται στο εάν η μείωση (tapering) στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Fed θα μπορούσε να καθυστερήσει λόγω της αυξανόμενης εξάπλωσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ, που γεννά ανησυχίες για την εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Bitcoin, με τον βετεράνο επενδυτή Μαρκ Μόμπιους, να αναφέρει πως απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ να υιοθετήσει το bitcoin ως επίσημο νόμισμα της χώρας είναι σχεδόν απίθανο να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για άλλες χώρες

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Έναντι 2,2 δισ. δολαρίων θα αγοράσει την Columbia Property Trust, η Pacific Investment Management Company (PIMCO), όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας, καθώς η επενδυτική επικεντρώνεται στην αγορά ακινήτων που στεγάζουν γραφεία, η αξία των οποίων σημειώνει πτώση λόγω της τηλεργασίας και της πανδημίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η PIMCO θα αγοράσει την Real Estate Investment Trust Columbia Property, έναντι 19,30 ανά μετοχή σε μετρητά. Ενώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους, η συμφωνία εκτιμάται στα 3,9 δισ. δολάρια και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Την επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά των επενδυτικών υπηρεσιών της τράπεζας Brown Brothers Harriman & Co’s (BBH) έναντι του ποσού των 3,5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε την Τρίτη η State Street Corp.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η εξαγορά θα περιλαμβάνει την επιμέλεια και την λογιστική διαχείριση των κεφαλαίων της BBH αλλά και τις επενδυτικές υπηρεσίες που παρέχει παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Εμπορεύματα

Οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη, «χάνοντας» το βασικό όριο των 1.800 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 26 Αυγούστου, αφού έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου. Η πτώση των τιμών είναι μια «αντίδραση στην ενίσχυση του δολαρίου και την αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων», δήλωσε ο Μάικλ Άρμπουστερ, CEO της Altavest. Ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 35,20 δολάρια ή 1,9%, για να κλείσει στα 1.798,50 δολάρια η ουγγιά μετά την τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία αύξηση την περασμένη Παρασκευή. 

Οι τιμές πετρελαίου στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν την Τρίτη φτάνοντας στο χαμηλότερο τους επίπεδο εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα. Η πτώση των τιμών προήλθε από το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ, δήλωσε ο Μάικλ Λιντς, πρόεδρος της Strategic Energy & Economic Research στο Marketwatch. Το αμερικάνικο αργό στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 94 σεντς, ή 1,4%, για να «κλείσει» στα 68,35 δολάρια το βαρέλι που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Αυγούστου, δείχνουν τα στοιχεία του FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: