Αγορές

Γκρος: «Σκουπίδια» οι αγορές ομολόγων

Newsroom

Ο Μπιλ Γκρος φαίνεται πως ξαναχτύπησε χαρακτηρίζοντας την αγορά ομολόγων ως «σκουπίδα» - κυριολεκτικά!

Ο ισχυρός Αμερικανός επενδυτής, «βασιλιάς» της αγοράς ομολόγων και ιδρυτής του επενδυτικού γίγαντα PIMCO, ανέφερε μέσω της ιστοσελίδας του ότι οι μακροπρόθεσμες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων είναι τόσο χαμηλές που τα funds που τα αγοράζουν ανήκουν στον «κάδο των επενδυτικών σκουπιδιών».

«Οι αποδόσεις των δεκαετών τίτλων είναι πιθανό να σκαρφαλώσουν στο 2% μέσα στους επόμενους 12 μήνες, από περίπου 1,3% που βρίσκονται σήμερα, προκαλώντας στους επενδυτές μια απώλεια της τάξεως του 3% περίπου» όπως επισήμανε ο Γκρος.

«Τα μετρητά ήταν σκουπίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τώρα υπάρχουν νέοι διεκδικητές», δήλωσε ο Γκρος. «Τα μεσομακροπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα ομολογιακά ανήκουν επίσης στον κάδο των απορριμάτων, αλλά θα ακολουθήσουν και οι μετοχές;

Οι μετοχές θα μπορούσαν επίσης να περιέλθουν στην κατηγορία των «σκουπιδιών», εάν η αύξηση των κερδών υπολείπεται των υψηλών προσδοκιών.

Ο άλλοτε μάχιμος επενδυτής, διατηρεί εδώ και αρκετό καιρό «bearish» θέση για την αγορά ομολόγων, ενώ τον Μάρτιο, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι άρχισε να στοιχηματίζει κατά των Treasuries περίπου στο 1,25%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: