Πτωτικά για ακόμα μια ημέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom

Πτώση σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς διατηρείται η νευρικότητα στις αγορές εν αναμονή των δηλώσεων των στελεχών της Fed στο Jackson Hole.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν αποκλείεται να παράσχουν λεπτομέρειες για το σχέδιο σταδιακής απόσυρσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων αξίας 120 δισ. δολαρίων μηνιαίως. Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ θα μιλήσει την Παρασκευή.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,3%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε πτώση 0,27%. 

Στη Γερμανία ο DAX κατέγραψε απώλειες 0,45%, στη Γαλλία ο CAC 40 υποχώρησε 0,16%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έχασε 0,33%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,75%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 0,88%.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, η μετοχή της Deutsche Bank βρέθηκε να υποχωρεί πάνω από 2%, έπειτα από το δημοσίευμα της WSJ πως ο βραχίονας διαχείρισης asset, DWS Group, έχει μπει στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής βιωσιμότητας ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία υπερέβαλε ως προς το πόσο χρησιμοποιούσε κριτήρια βιώσιμων επενδύσεων κατά τη διαχείριση των assets.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία υποχώρησε τον Αύγουστο, φτάνοντας στο -1,2, σύμφωνα με τον δείκτη του ινστιτούτου GfK. Όπως αναφέρει το Reuters, η επιβράδυνση των εμβολιασμών και οι συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των ανεμβολίαστων στο μέλλον έχουν προκαλέσει αισθητή αβεβαιότητα στους καταναλωτές στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: