Ο τραπεζικός κλάδος συμπαρασύρει το Χρηματιστήριο

Newsroom

Σταθερά στο κόκκινο κινείται το Χρηματιστήριο με ορισμένους τίτλους να δίνουν «μάχη» για να ξεφύγουν από τις ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Έτσι, την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,82% στις 837,67 μονάδες με τον τζίρο στα 126,22 εκατ. ευρώ. Απώλειες 1,02% καταγράφει ο FTSE 25 στις 2.011 μονάδες ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται ήδη από χθες στο μάτι του κυκλώνα καταγράφοντας απώλειες 3,34% στις 521,50 μονάδες.

Ειδικότερα η Πειραιώς συνεχίζει τη βουτιά που μετά το -22% χθες σήμερα κινείται στο -17,64% με σωρευτικές απώλειες για την εβδομάδα στο -24,19%. Ωστόσο παρότι η μετοχή της Πειραιώς με το πλάνο της ΑΜΚ με reverse split 16,5 προς 1 θα αξίζει θεωρητικά πολύ χαμηλότερα από τα 0,56 λεπτά που διαπραγματεύεται γίνονται κινήσεις που περιορίζουν το σενάριο του limit down.

Η Alpha Bank ακολουθεί διολισθαίνοντας κατά 2,63%, η Eurobank 2,26% και η ΕΤΕ 2,08%. Οι επενδυτές φαίνεται να κινούνται και να βρίσκουν πατήματα και άμυνες σε πιο «ασφαλείς» τίτλους όπως της ΔΕΗ της Cenergy της Μυτιληναίος και της Κρι Κρι.

Τα συνολικά πακέτα που έχουν αλλάξει χέρια φτάνουν τα 56,49 εκατ. ευρώ με αυτό της Τέρνα Ενεργειακής να καλύπτει τα 45,8 εκατ. ευρώ.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα καθώς μετά το βασικό κεφάλαιο της ΑΜΚ της Πειραιώς που προκαλεί νευρικότητα σε όλη την αγορά ακολουθεί η τριπλής λήξης των παραγώγων αλλά και αναδιαρθρώσεις στους δείκτες FTSE/Russell και Stoxx.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: