Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνεχίζει «ακάθεκτο» το Χρηματιστήριο με το βλέμμα στον κατασκευαστικό κλάδο

Newsroom

Τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο παρακολουθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα βλέμματα να εστιάζουν και στα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Eurobank.

Όπως γράφει το insider.gr στην τελική ευθεία βρίσκεται η αποσαφήνιση μιας μεγάλης μετοχικής διεργασίας που σχετίζεται με την αποχώρηση, ίσως και συνολική (δηλαδή το 28%), των Ολλανδών της Reggeborgh από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Λογικά, πρέπει να είναι θέμα χρόνου για να επιβεβαιωθούν (συνολικά ή εν μέρει) οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χτες με έντονο τρόπο για την μεταβίβαση του πακέτου των Ολλανδών στην Μαριάννα Λάτση, στον Γ. Περιστέρη, ενδεχομένως, κατά κάποιες φήμες, και σε τρίτο πρόσωπο.

Έτσι, την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,78% στις 847,72 μονάδες με τον τζίρο ενισχύεται στα 82,39 εκατ. ευρώ. Υψηλότερα κινείται ο FTSE25 και ο τραπεζικός δείκτης με άνοδο 0,78% και 2,22% αντίστοιχα στις 2.036 μονάδες και στις 527,81 μονάδες.

Η Eurobank πρωταγωνιστεί σημειώνοντας άνοδο 4,37% με την Lamda να ακολουθεί με κέρδη που ξεπερνούν το 3%. Ισχυρή άνοδο καταγράφει και ο ΟΛΠ με κέρδη 5,75%.

Απώλειες που ξεπερνούν το 2,55% καταγράφει η Aegean, ελέω lockdown και της επιδείνωσης της πανδημίας, με την ΕΥΔΑΠ στο -1,17%.

Η Eurobank ανακοίνωσε την Τετάρτη πως εντός του 2021 θα φτάσει σε μονοψήφιο δείκτη NPE (κάτω του 9%), διψήφια απόδοση ιδίων κεφαλαίων (10%) του χρόνου και επιστροφή στην καταβολή μερίσματος από το 2023, θα πετύχει η Eurobank με την νέα τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων στην οποία θα προχωρήσει, εγκαινιάζοντας τον «Ηρακλή 2». 

Η νέα τιτλοποίηση, με την κωδική ονομασία “Mexico” θα είναι ύψους περίπου 3,3 δις. ευρώ και με αυτήν ο δείκτης NPE θα υποχωρήσει κάτω από 9% μέχρι το τέλος του 2021, το χαμηλότερο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμήσεων για την επίπτωση της πανδημίας. Το 2022 ο δείκτης NPE θα υποχωρήσει περίπου στο 6%, προσεγγίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: