Εκτινάσσεται η μετοχή της Rocket Companies - «Παιχνίδια» a la Gamestop βλέπουν οι αναλυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτινάσσεται η μετοχή της Rocket Companies - «Παιχνίδια» a la Gamestop βλέπουν οι αναλυτές
Οι μετοχές της Rocket Companies, εκτινάχθηκαν 56,6% ψηλότερα, με πολύ υψηλό όγκο συναλλαγών το απόγευμα της Τρίτης.

Η μετοχή της Rocket Companies, εκτινάχθηκε 68% ψηλότερα, με μεγάλο όγκο συναλλαγών το απόγευμα της Τρίτης, αρκετό για να προσπεράσει σε ρυθμό όλες τις μετοχές που ανεβαίνουν στη Wall Street και να χαράξει πορεία για ιστορικό υψηλό κλείσιμο. Ο όγκος των συναλλαγών ήταν 306 εκατομμύρια μετοχές, αντί για τον ημερήσιο μέσο όρο των 13 εκατ. μετοχών, κατά τις τελευταίες 30 ημέρες.

Η μετοχή κατευθύνεται προς ρεκόρ ημερήσιων κερδών από όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο, στις 6 Αυγούστου 2020, ενώ όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών έχει ήδη υπερδιπλασιάσει το προηγούμενο ρεκόρ των 111,6 εκατομμυρίων μετοχών, που ήταν στις 6 Αυγούστου.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 113%. Η εταιρεία real estate, με φίρμες όπως Rocket Mortgage και Rocket Homes, δεν απάντησε όταν της ζητήθηκε σχολιασμός.

Η εταιρεία αναλύσεων δεδομένων S3 είπε πως «υπήρξε σε μεγάλο βαθμό σορτάρισμα» το οποίο εμπλεκόταν στο πρόσφατο ράλι της μετοχής, με τη συνολική ανοιχτή θέση να αυξάνεται σε 47,9 εκατ. μετοχές, ή 45,8% στη δημόσια εγγραφή.

«Η τιμή της μετοχής της Rocket Companies και το σορτάρισμα θυμίζουν μια άλλη επιτυχημένη μετοχή, που βασίστηκε σε meme – τη Gamestop», έγραψε ο Ihor Dusaniwsky, επικεφαλής της ανάλυσης προγνωστικών στην S3, σε ένα σημείωμα προς πελάτες. Η μετοχή διεξάγει ένα ράλι 80,1% τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ ο S&P 500 έχει ενισχυθεί μόλις 6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider