Ιταλία: Την ανιούσα πήραν ομόλογα και χρηματιστήριο

Newsroom

Σε ράλι επιδόθηκαν τα ομόλογα της ιταλικής κυβέρνησης καθώς οι επενδυτές καλωσόρισαν τα νέα ότι ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi κλήθηκε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Το spread απόδοσης του 10ετούς ιταλικού ομολόγων σε σχέση με το γερμανικό υποχώρησε στο μικρότερο επίπεδο σε διάστημα σχεδόν πέντε ετών, στις 1,027 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την Tradeweb. Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις υποχωρούν όταν αυξάνονται οι τιμές.

Την ανιούσα πήρε και το ιταλικό χρηματιστήριο, με τον FTSE MIB να κερδίζει αυτή την ώρα 2,58%.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ιταλίας κατέρρευσε τον Ιανουάριο μετά τη διαμάχη για το πώς πρέπει να δαπανηθεί η χρηματοδότηση της ΕΕ που θα δώσει ώθηση στην ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού. Ο Draghi που, ως επικεφαλής της ΕΚΤ, πιστώθηκε τη διάσωση της Ευρωζώνης από την πολιτική και χρηματιοπιστωτική κρίση το 2012, θεωρείται από τους επενδυτές ως μια ασφαλής επιλογή, ως ένας τεχνοκρατικός ηγέτης, ικανός να βοηθήσει την Ιταλία να εξέλθει από τη χειρότερη ύφεση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αντίδραση της αγορές υποδηλώνει ότι οι επενδυτές θεωρούν πως ο Draghi μπορεί να κυβερνήσει για λίγο και να θέσει σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις.

 

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: