Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο, ράλι στα ομόλογα

Σταθεροποιητικά και με μικρούς όγκους συναλλαγών ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 816,20 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,09%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,75 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 47 μετοχές, 11 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo(-1,58%), της Πειραιώς (-1,04%), της Eurobnak(-0,74%) και της ΕΧΑΕ(-0,63%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,45%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +22,48% και Byte Computer+13,89%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Trastor-5,50% και Νηρεύς-2,22%.

Νέα ιστορικά χαμηλά καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να ζυγίζουν περισσότερο στις αποφάσεις τους την προοπτική επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές παρά τα ανησυχητικά ευρήματα της Κομισιόν με την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας.

Στη συντήρηση των πτωτικών τάσεων στις αποδόσεις, συμβάλλει και το ευρύτερο κλίμα στην Ευρωζώνη ιδίως μετά τις δηλώσεις Ντράγκι μέσω των οποίων ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα σε μέσα επίπεδα στο 2,86%, με την απόσταση έναντι της απόδοσης του ιταλικού δεκαετούς τίτλου σε μόλις 40 μονάδες βάσης. Στους πενταετείς τίτλους, η απόδοση διαμορφώνεται στο 1,702%, με μείωση 3,04% σε σχέση με χθες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: