Με εβδομαδιαία κέρδη 3,25% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Συνεδρίαση υψηλών διακυμάνσεων ήταν η σημερινή στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αν και το ΧΑ κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών, τελικά επέτυχε να περάσει σε κέρδη, καθώς από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου διαφάνηκε πως η ενδοκυβερνητική κρίση μπορεί να αποσοβηθεί.

Οι τραπεζικές μετοχές ήταν τα βαρίδια για την αγορά στο εν μέσω αρνητικών εκθέσεων διεθνών οίκων για τις προοπτικές τους. Η Deutsche Bank προχώρησε σε σημαντική υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών και συγκεκριμένα για τα καθαρά επιτοκιακά του έσοδα και μείωσε τις τιμές στόχους για τον κλάδο. Από την πλευρά της η KBW ανέφερε σε ανάλυση της πως οι τιμές των μετοχών της Εθνικής, την Eurobank και την Πειραιώς –είναι υψηλές και προέβλεψε πτώση έως και 32% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,14 ευρώ με απώλειες 3,39%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 0,7890 ευρώ με απώλειες 2,59%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,1650 ευρώ με απώλειες 1,27%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,54 ευρώ χωρίς μεταβολή.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 635,70 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,39%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 43,1 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν 49 μετοχές, 411 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ Μάνο Χατζηδάκη ο επόμενος ανοδικός στόχος βρίσκεται στις 650 μονάδες (38,2% της διόρθωσης) και για να συμβεί αυτό θα πρέπει αφενός να μην χαλάσει η εικόνα με κλείσιμο κάτω από τις 625 μονάδες αφετέρου ο τζίρος να παραμείνει σε επίπεδα αισθητά υψηλοτέρα των 40 εκατ. ευρώ.

«Οι κινητοί μεσοί των 30 και 50 ήμερων είναι πλέον αγορασμένοι όπως και ο MACD ενώ οι ταλαντωτές κινούνται σε ουδέτερες ζώνες τιμών. Διαγραμματικά τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει δραματικά, βραχυπρόθεσμα ο χαρακτήρας της συσσώρευσης διατηρείται και μόνο μια διάσπαση των 650 μονάδων θα βάλει σε ισχύ ένα πιο αισιόδοξο σενάριο κίνησης», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.