Έρχεται η Barbiecue: Έτοιμη η ροζ μαγιονέζα της «Μπάρμπι» από Heinz

Αν νομίζατε ότι η «φρενίτιδα» με την Barbie τελείωσε, μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει τη σως «Barbiecue»! Η «Heinz Vegan Mayo with BBQ Sauce» λανσάρεται ως η καταλληλότερη σάλτσα για ψητά κρέατα!
Έρχεται η Barbiecue: Έτοιμη η ροζ μαγιονέζα της «Μπάρμπι» από Heinz

Πέρασαν 9 μήνες από την κυκλοφορία της Barbie, η οποία απέφερε έσοδα πάνω από 1,4 δισ. δολάρια με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στις ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις του 2023 και η εταιρεία παραγωγής τροφίμων Heinz ακολουθώντας τη φρενίτιδα για τη δημοφιλή κούκλα, συνεργάστηκε με τη Mattel για την παραγωγή της σάλτσας «Barbiecue».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο επίκεντρο του διεθνούς «τζετ σετ» η Ελλάδα - Χορός... εκατομμυρίων για luxury ακίνητα

Η Barbiecue έχει την κατάλληλη ροζ απόχρωση και διακοσμείται με το προφίλ της διάσημης ξανθιάς κούκλας με την αλογοουρά. Η Heinz λανσάρει την Barbiecue, που φέρει διακριτικά την ετικέτα στο πίσω μέρος του μπουκαλιού ως «Heinz Vegan Mayo with BBQ Sauce», σε δύο μόνο χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Εικόνα

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πωλείται σε limited edition, με 5.000 μπουκάλια διαθέσιμα στο heinztohome.co.uk από τη Δευτέρα. Μια επίσης, περιορισμένη σειρά της σάλτσας θα πωλείται σε όλη τη χώρα στα σούπερ μάρκετ Tesco, από τις 17 Απριλίου, και στη συνέχεια στην Ocado, την ηλεκτρονική υπηρεσία παράδοσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τα μέσα Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Βoeing 727 της Ολυμπιακής που μετέφερε τη σορό του Ωνάση, έγινε... σπίτι!

Συνολικά, η Heinz παράγει περίπου 105.000 φιάλες για το Ηνωμένο Βασίλειο. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι 3,39 λίρες (4,22 δολάρια ή 4,07 ευρώ) για ένα μπουκάλι 415 ml. Στην Ισπανία, περίπου 12.000 μπουκάλια σάλτσας θα είναι διαθέσιμα σε εθνικό επίπεδο σε 120 πολυκαταστήματα El Corte Inglés, με ορισμένα διαδικτυακά δώρα, ξεκινώντας από τις 25 Απριλίου.

Εικόνα

Τα εμπορεύματα της Barbie ξεπουλούν πολύ γρήγορα μετά την κυκλοφορία της ταινίας τον Ιούλιο του 2023. Οι πωλήσεις της Mattel αυξήθηκαν κατά 9,3% το τρίτο τρίμηνο του 2023, στα 1,92 δισ. δολάρια, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην Barbie. Επιπλέον προϊόντα Barbiecore, όπως hoodies Gap και Crocs, εξαντλήθηκαν επίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το εστιατόριο που δεν θέλει Instagram Stories: Δίνει δωρεάν κρασί σε όσους δεν χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα

«Η σχέση μας με την Barbie ξεκίνησε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, πριν από την κυκλοφορία της ταινίας», σύμφωνα με τον Αντρέ Φερνάντεθ, αντιπρόεδρο Growth, Europe & Pacific Developed Markets της Kraft Heinz. Ωστόσο, οι μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων που ως γνωστόν δεν... κινούνται γρήγορα, οπότε μόλις τώρα, την άνοιξη του 2024 με την ταινία να προβάλλεται στις οθόνες των αεροπορικών εταιρειών, η Heinz κυκλοφορεί την Barbiecue.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το νέο ροζ ρολόι του Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι αφιερωμένο στους λάτρεις του ποδοσφαίρου

Η εταιρεία σφυγομέτρησε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον για την εν λόγω σως που είναι κατάλληλη για ψητά κρέατα στα social media στα τέλη του καλοκαιριού, όταν μια ανάρτηση στο Facebook στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκέντρωσε 464.000 likes και 71.000 σχόλια. «Ένας φαν μας είπε ακόμη ότι θα έβαφε τα μαλλιά του ροζ αν φτιάχναμε το Barbiecue», πρόσθεσε ο Φερνάντεθ.

Το σημείο εκκίνησης για τη συνταγή, προέρχεται από τη συνήθεια των πελατών να αναμειγνύουν τη σάλτσα Heinz Classic BBQ με την αντίστοιχη μαγιονέζα της. Το χρώμα προέρχεται από τη μίξη και είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς: ένα παχύρρευστο ροζ άλειμμα που έχει σχεδόν τη συνοχή του μαγιονέζας, με μια γλυκιά γεύση faux-smoky.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Gentlemen κατακτούν το Netflix και τον κόσμο της μόδας

Η «αλοιφή» λανσάρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, επειδή εκεί η Heinz είδε την ισχυρότερη ανταπόκριση από τους πελάτες μετά το πείραμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν και δεν υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια για πώληση Barbiecue στις ΗΠΑ, «δεν θα λέγαμε ποτέ να το λανσάρουμε σε άλλες αγορές. Είχαμε ακόμη και ανθρώπους από την Αυστραλία που ζητούσαν τη ροζ κέτσαπ. Όσο για άλλα προϊόντα με θέμα τη Barbie; «Δεν θα αποκλείαμε ποτέ μια Kenchup», καταλήγει ο Φερνάντεθ, μιλώντας στο Bloomberg.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ