Η ΕΥΔΑΠ κοντά στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΥΔΑΠ κοντά στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Με στόχο την προφορά καθολικής προσβασιμότητας σε όλες τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης η ΕΥΔΑΠ είναι η πρώτη ΔΕΚΟ που παρέχει τη δυνατότητα της πληροφόρησης και ενημέρωσης καταναλωτών με προβλήματα όρασης μέσω ειδικών διευκολύνσεων.

Ο κ. Ιωάννης Μπενίσης, Δ/νων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ (αριστερά) και ο κ. Εμμανουήλ Μπασιάς, Πρόεδρος του ΦΤΕ (δεξία)

Πλέον άτομα με προβλήματα όρασης μπορούν να απευθύνονται στο Φάρο Τυφλών Ελλάδας (Φ.Τ.Ε.) και να ζητούν την έκδοση λογαριασμών σε μορφή Braille. Συγκεκριμένα η ΕΥΔΑΠ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Φ.Τ.Ε. και στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να εκδώσει λογαριασμό με συγκεκριμένα εννέα πεδία, τον οποίο θα αποστέλλει σε ηλεκτρονικό αρχείο μορφής .pdf ή .txt ή .docx στο Φ.Τ.Ε., προκειμένου στη συνέχεια να προβεί στην εκτύπωσή του σε μία από τις παρακάτω μορφές:

  1. Λογαριασμό σε μορφή Braille
  2. Λογαριασμό σε γραμματοσειρά 18pt
  3. Λογαριασμό σε γραμματοσειρά 23pt.

Ο λογαριασμός θα επισυνάπτεται με τον κοινό λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ και θα αποστέλλεται ατελώς στους δικαιούχους από το Φ.Τ.Ε.

Στους δικαιούχους οι οποίοι δεν επιθυμούν να λαμβάνουν το λογαριασμό τους με τον ανωτέρω τρόπο, η ΕΥΔΑΠ θα αποστέλλει το λογαριασμό με e-mail ή/και sms.

Επιπλέον:

Η ΕΥΔΑΠ θα δίνει την ευκαιρία τηλεφωνικής επικοινωνίας, όπου θα μπορούν οι δικαιούχοι να ζητήσουν ανάλυση ή περαιτέρω πληροφορίες για το λογαριασμό τους.

Η ΕΥΔΑΠ μέσω sms ή/και τηλεφωνικής επικοινωνίας θα ειδοποιεί όλους τους δικαιούχους των παραπάνω λογαριασμών για τυχόν διακοπές υδροδότησης στην περιοχή κατοικίας τους.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Γιάννης Μπενίσης «Η οποιαδήποτε πληροφόρηση θα δίδεται στους ανθρώπους αυτούς με τον προσφορότερο για αυτούς τρόπο. Είτε με sms, είτε με την ειδική γραφή που έχουν, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικά ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο καθένας από αυτούς».

Πολύτιμη η χρηστικότητα του μέτρου

Τα άτομα με προβλήματα όρασης καλωσόρισαν αυτή την πρωτοβουλία εκφράζοντας την ευχή να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους οργανισμούς και ΔΕΚΟ. «Δεν θα είμαι αναγκασμένη ούτε να ρωτάω κάποιους από την οικογένειά μου, ούτε να χτυπάω την πόρτα της διπλανής και να λέω πες μου σε παρακαλώ ποιανού είναι αυτός ο λογαριασμός. Και έτσι εγώ θα έχω τη δυνατότητα και να το χαίρομαι αυτό που θα διαβάζω. Γιατί βρέθηκα κάποτε σε ένα καφέ και μόλις μου έφεραν ένα κατάλογο με τα μενού σε γραφή Braille δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ανεξάρτητη ένιωσα», αναφέρει η αντιπρόεδρος του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, κ. Γωγώ Ρογκουτάκη.

Κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη

Η ΕΥΔΑΠ έχει ενσωματώσει κοινωνικές δράσεις στην επιχειρηματική της δραστηριότητα με κίνητρο την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανάπτυξη και την ευημερία.

Αναγνωρίζοντας την αξία, που έχει η εκπλήρωση του κοινωνικού της ρόλου και με στόχο την προαγωγή της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του ευρύτερου κοινωνικού χώρου, η Εταιρεία στηρίζει εμπράκτως την παιδεία, την υγεία, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις τέχνες και τον αθλητισμό, μέσω χορηγιών, δωρεών και με συστηματική συνεργασία με κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.

Στις δράσεις της επιχείρησης περιλαμβάνεται οικονομική ενίσχυση και παροχή τεχνογνωσίας στο έργο φορέων με κοινωνικό έργο αλλά και ιδρυμάτων που σχετίζονται με την υγεία και το περιβάλλον με στόχο την ανάπτυξη δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχιας και της ανισότητας, την ανάπτυξη δομών υγείας, ασφάλειας, εργασίας αλλά και της ευαισθητοποίησης της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας σε περιβαλλοντικά θέματα.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής για το 2016, η ΕΥΔΑΠ:

• παρείχε δωρεάν νερό για όλο το έτος, στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»

• χορήγησε αδαπάνως νέα παροχή νερού στο Δήμο Αθηναίων, στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, για την υδροδότηση του Κοινωνικού Πλυντηρίου του Δήμου

• παραχώρησε δωρεάν οικόπεδο ιδιοκτησίας της, που βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Σίλας του Δήμου Νέας Πεντέλης αποκλειστικά για τις ανάγκες του Ιερού Ναού Αγία Σίλα

• συνέβαλε στις εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, με την αποστολή κλιμακίου ειδικών επιστημόνων και σύγχρονου εξοπλισμού σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Και το 2017 η ΕΥΔΑΠ συνεχίζει τις κοινωνικές της δράσεις και την έμπρακτη στήριξη κοινωνικών δομών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider