Χρυσός: Διατήρησε τα κέρδη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Διατήρησε τα κέρδη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Διατήρησε τα χθεσινά του κέρδη ο χρυσός και μάλιστα συνέχισε ελαφρώς ανοδικά, με φόντο την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αν και βρισκόταν καθ' οδόν για εβδομαδιαία πτώση καθώς ορισμένα ασφάλιστρα γεωπολιτικού κινδύνου μειώθηκαν.

Διατήρησε τα χθεσινά του κέρδη ο χρυσός και μάλιστα συνέχισε ελαφρώς ανοδικά, με φόντο την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός spot ήταν 0,3% υψηλότερος στα 2.339,70 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 2.347290 δολάρια.

Ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ (PCE) αυξήθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, μια εξέλιξη που είναι απίθανο να αλλάξει τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τη μείωση των επιτοκίων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο αγαπημένος δείκτης που παρακολουθεί η Federal Reserve, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε κατά 2,8% από πέρυσι τον Μάρτιο, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εμπορίου. Το ποσοστό ξεπέρασε την πρόβλεψη του 2,7% του Dow Jones.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό.

Τα στοιχεία συνεχίζουν να υποδηλώνουν ότι «ο επίμονος πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμείνει, αλλά η αντίδραση του χρυσού υποδηλώνει ότι οι αγορές το έχουν ήδη τιμολογήσει», δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η τιμή του spot ασημιού υποχώρησε κατά 0,6% στα 27,28 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα έχασε 0,1% στα 915,10 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1,9% στα 956,25 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν κέρδη - Σε υψηλό εννέα ετών οι τραπεζικές μετοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider