Δένδιας: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δένδιας: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια για τη στήριξή του στα έργα της περιοχής ευθύνης του.

Την διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν θα δώσει την συστοιχία S-300 στην Ουκρανία παρείχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας αμέσως μετά την συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΥΠΕΘΑ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τις επιδόσεις στο πεδίο της φρεγάτα ΥΔΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού με την κατάρριψη δυο drones των Χούθι.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια για τη στήριξή του στα έργα της περιοχής ευθύνης του.

Οι δύο άνδρες χαιρέτισαν την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να παραμείνει το ιστορικό πλοίο “Βέλος” στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν θα στείλουμε στην Ουκρανία ούτε Patriot, ούτε S 300»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στείλουμε στην Ουκρανία ούτε Patriot, ούτε S 300, «αν και μας ζητήθηκε κάτι τέτοιο» ανέφερε.

Ερωτηθείς για την επικείμενη επίσκεψη του στην Άγκυρα και το νέο ραντεβού του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, o κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα συνεχίσουμε την προσέγγιση με την Τουρκία, η οποία, όπως είπε, έχει μέχρι τώρα δώσει απτά αποτελέσματα υπενθυμίζοντας ότι δεν έχουν σημειωθεί για περισσότερους από 12 μήνες τώρα παραβιάσεις του εναερίου χώρου, ενώ πλέον έχουμε μειωμένες μεταναστευτικές ροές.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι θα ανακηρύξουμε τα θαλάσσια πάρκα, καθώς και ότι «δε σημαίνει ότι επειδή οι διαφωνίες μας με την Τουρκία είναι υπαρκτές, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε μεταξύ μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Νέo app για καταχώρηση ραντεβού διασύνδεσης ERP – POS

Trastor: Εισήγηση για διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή

Ευ. Μυτιληναίος: Όσο το δυνατόν πιο σύντομα το dual listing

gazzetta
gazzetta reader insider insider