ΕΛΑΣ: Τι αναφέρει για τον τετράωρο αποκλεισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΑΣ: Τι αναφέρει για τον τετράωρο αποκλεισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα, ο οποίος παρέμεινε αποκλεισμένος στο γραφείο του παρέμεινε για περίπου τέσσερις ώρες.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα, ο οποίος παρέμεινε αποκλεισμένος στο γραφείο του παρέμεινε για περίπου τέσσερις ώρες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, υπήρξε συγκέντρωση – διαμαρτυρία περίπου 100 ατόμων έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα άτομα παρέμειναν εξωτερικά του χώρου έως την 17:50΄ώρα της ιδίας, όπου αποχώρησαν από το σημείο, αναγράφοντας σχετικά συνθήματα στον τοίχο του κτηρίου με σπρέι.

Κατά την εξέλιξη της συγκέντρωσης υπήρχε συνεχής επικοινωνία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου χωρίς ουδέποτε να ζητηθεί η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, υπήρξε συγκέντρωση – διαμαρτυρία περίπου 100 ατόμων έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα άτομα παρέμειναν εξωτερικά του χώρου έως την 17:50΄ώρα της ιδίας, όπου αποχώρησαν από το σημείο, αναγράφοντας σχετικά συνθήματα στον τοίχο του κτηρίου με σπρέι.

Kατά την εξέλιξη της προαναφερόμενης συγκέντρωσης υπήρχε συνεχής επικοινωνία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου χωρίς ουδέποτε να ζητηθεί η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων».

Από την πλευρά του, ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας είχε υποστηρίξει πως δεν πρόκειται για ειρηνική παράσταση όταν υπάρχουν περίπου 100 άτομα που βάφουν τοίχους, έχουν περικυκλώσει αυτοκίνητα και έχουν κάνει τον πρύτανη αφίσα.

Σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει: «Εδώ και 4 ώρες ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras είναι εγκλωβισμένος στο γραφείο του και το αυτοκίνητο του περιφρουρείται για να μην το χρησιμοποιήσει για να διαφύγει. Θέλω να δηλώσω απερίφραστα πως δεν Φοβάμαι Τίποτα και δεν θα φύγω απο το Πανεπιστήμιο. Σήμερα στο Πανεπιστήμιο θα αναγορεύσουμε σε Επίτιμο Καθηγητή τον Ολυμπιονίκη κ. Ν. Κακλαμανάκη. Ας αναλάβει το Πολιτικό Σύστημα τις ευθύνες του και ας σπάσει τις ένοχες σιωπές. Όλοι ξέρουν και είναι ενήμεροι. Πρέπει να πάψουν τέτοιες αντιδημοκρατικές και παρεμβατικές ενέργειες και να καταδικαστούν όσοι τους στηρίζουν. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους και δεν έχει ιδιοκτήτες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τροχαία: Αυξημένα μέτρα ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς

Σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυγίανση της αγοράς των επίγειων καζίνο

Αυξημένες οι εντολές για απομάκρυνση παράνομων τραπεζοκαθισμάτων στον δήμο Αθηναίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider